A mi Erzsébetvárosunk

156. Bubimentesen

2014. május 28. - amier

07.jpgIlletve nem mentesen, mert van. Csak mégsincs. Azaz úgy van, hogy még mindig nincs. Hogy érthetőbb legyen a kissé zavaros kezdés: bár nem vagyok nagy bringás, pár napja feltűnt, hogy a Wesselényi-Síp utca sarkán a "Mol-Bubi” dokkoló zöld bringákkal tele, de még mindig próbaüzem felirat virít rajta. Merthogy jelenleg sem működőképes a rendszer.

A Budapesti Közlekedési Központ eredetileg áprilisra ígérte az indulást, aztán azt közölték, hogy május elején startol a "Bubi", és 76 helyszínen 1100 biciklit lehet majd igénybe venni. A legutóbbi ígéretek szerint ez a május eleje június eleje lett. Pár nap, és meglátjuk…

bubi1.jpg

Budapest még 2008-ban hozott döntést a közbringarendszer létrehozásáról. Az eredeti cél az volt, hogy más európai nagyvárosokhoz hasonlóan, az ott lakóknak egy alternatívát kínáljon az autós- és tömegközlekedés mellett. A  döntés óta eltelt hat év, majd az április 6-i választás előtt kihelyezték a "Bubi" állomásait – ide a Wesselényi utcába is – és azt ígérték, hogy április végére már működni fog a rendszer. Ehhez képest még most se lehet tudni, hogy pontosan mikor fog indulni.

Azt már csak igen halkan jegyzem meg, hogy míg Bécsben a regisztrációs díj egy euró, addig Budapesten évente 18 900 forint. Osztrákéknál ötszázezer regisztrált felhasználó van, a budapesti városházán optimistán húszezer felhasználóra számítanak…

Devosa Gábor

***

Május elején a 444 rákérdezett a BKK-nál, hogy mi a késés oka. A társaságtól a következő választ kapták: "A belső próbaüzem lezárása után indul el a nyilvános próbaüzem, mely- nek a résztvevőit hamarosan toborozzuk. Csak a nyilvános próbaüzem sikeres teljesítését követően adjuk át a rendszert, melynek pontos időpontjáról azt követően döntünk, hogy a vállalkozó kijavította a jelenleg tapasztalható kisebb szoftveres hibákat."

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr826222905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása