A mi Erzsébetvárosunk

3. Egy bizottsági ülés

2013. szeptember 18. - amier

06.jpgKis színes az önkormányzat mindennapjaiból...

A közelmúltban Városüzemeltetési bizottság ülésén több fontos beszámoló mellett az EVIKINT Kft szerződés tervezete is szerepelt. Az EVIKINT Kft feladata a közterületi zöldfelületek gondozása, a konkrét feladataikról szóló szerződést a bizottság hagyja jóvá. 

A hétfői ülés anyagát pénteken kaptuk meg. Abban volt a javaslat a "mellékelt szerződés tervezet" elfogadásáról. De nem volt mellékelve semmi. Egy másik bizottságnál előfordult hasonló, ott az elnök azt mondta, hogy majd a következő alkalommal tárgyalják meg. És úgy lett. Itt azonban más történt. A hiányzó 32 oldalas anyagot a bizottság ülése előtt egy perccel osztották ki.  

gergely1.jpg

A napirendről való döntés előtt jeleztem a melléklet hiányát, javasolva a tárgyalás halasztását. Az elnök válasza egyszerű volt: módosításként benyújtották a tervezetet, feltették két órával ezelőtt a nyilvántartásba, ott el lehetett olvasni. (A hivatali háló ezen részéről annyit érdemes tudni, hogy biztonsági okokból kívülről nem érhető el, mint a levelező rendszer.) Szavaztak az én javaslatomról, egyöntetűen elutasítva a halasztást. Ebben a szavazásban nem vettem részt, nem szoktam a munkát összekeverni a bohóckodással. A Kft. ügyvezetője ott mosolygott szemben, talán arra gondolhatott, hogy "ezeknek" bármit beadhat?

Az érdemi tárgyalásnál senki nem szólt semmit, valószínűleg nem olvasták a 66 millió forint felhasználásáról szóló tervezetet. A helyszínen nem is néztek bele. A szavazás szintén egyhangú volt, zöld utat kapott a Kft. a ki tudja mire. Én itt sem szavaztam,hiszen azzal legalizáltam volna ezt a munkamódszert.

Ezt hívják "szakmai munkának", ezt hívják a közpénz gondos felhasználásnak?

Gergely József

***

Az EVIKINT Intézményi Műszaki Gondnoki és Településüzemeltetési Korlátolt Felelősségű Társaság a VII. kerületi zöldterületek fenntartásáért felelős, beleértve a fasorokat illetve edényes növényeket is. Továbbá a társaság feladatai közé tartozik az Erzsébetvárosi Önkormányzat meghatározott épületeinek gondnoki ellátása, ideértve az általános üzemeltetési, takarítási, fenntartási feladatokat is.

Ügyvezető: Nyíri Dóra
Az EVIKINT Kft székhelye: 1071 Budapest, Damjanich utca 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr545520748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lenhardt Ágnes 2016.03.04. 10:00:33

Nem lep meg! Az Evikint kft igazgatója a polgármester kegyeltje, illetve egy kedves barátjának a lánya. Semmit sem lehet tenni vele, mert ő mindenki felett áll. Ennek biztos tudatában mindenkivel kissé lekezelő. Ameddig a polgi marad, addig az ő széke totál biztos. Ezt tudja ő is. A kreált cégénél már legalább 10 kertészmérnök került lapátra és ennél több munkás. Érdekes módon van köztük nem egy olyan, akiről tudom konkrétan, hogy azóta megtalálta a helyét egy másik cégnél, ahol megbecsülik, tetszik, amit csinál és ahogy csinálja. Szerencsére sokkal többet is keres, mint ennél a "tisztes" hölgyikénél. Eredetileg a kertészet is az ERVA egyik csoportjaként üzemelt volna. Csak aztán jött missz víziló bébi, és talált, süllyedt az összes próbálkozó kertészmérnök hajója, merthogy kizárólag az ő létjogosultságának alátámasztására kellet egy újabb Kft-t létrehozni.
Az Önkormányzatban is, akivel csak kapcsolatban áll, mind azt várja, mikor megy már el. Érdekes módon senki ki nem állhatja. Persze erről azért nagy a csönd, mert senki sem szólhat semmit, mert rövid úton kerülne az utcára.
süti beállítások módosítása