A mi Erzsébetvárosunk

Kazinczy utca 13.

2015. október 04. - amier

A 2005 óta tartó bontás és építkezés után készült el 2008-ban ez a 40 lakásos társasház Puhl Antal, Dobrányi Ákos, Gerzsenyi Judit és Németh Janka terve szerint. Az utcafronti 5 emeletes ("A") és a belső udvari épület ("B", melynek első része 6, hátsó része 7 emeletes) szekcióját a pinceszinten átmenő mélygarázs köti össze. Az alaprajzi kialakításnál az új ház kontúrvonalait gyakorlatilag meghatározta az építési helynek az előírása. Ebből adódóan, bár a pinceszinten össze van kötve, használati szempontból két épületrészről van szó.   

kazi13-1.jpg

A telken korábban egy 1835-ben Hild József építette földszintes lakóház állt, amelyre 1862-ben építtetett Sabeck István egy emeletet Limburszky Józseffel. A házat 2005-ben bontotta le a Reneszánsz-Kazinczy utca 13. Kft.     

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr617891184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása