A mi Erzsébetvárosunk

Januárban időközi választás [60.]

2020. október 28. - amier

Kiírták az időközi választás időpontját a 4. sz. választókörzetben; a kerület Helyi Választási Bizottságának határozata szerint 2021. január 24-én voksolhatunk majd. Az időközit azért kellett kiírni, mert Borka-Szász Tamás (DK) alig egy évvel a megválasztása után, október 16-án – miután a polgármesteri hivatalban házkutatást tartott a készenléti rendőrségazonnali hatállyal lemondott egyéni mandátumáról.

7ker_vk1.jpg

A képviselő-jelöltek 2020. december 5-től vehetik fel az ajánlóíveket, jelöltet pedig legkésőbb 2020. december 21-én 16 óráig lehet állítani.

2019-ben őszén ez volt az eredmény:

  1.     Borka-Szász Tamás (DK) 999 szavazat - 54.74%
  2.     Benedek Zsolt (Fidesz) 644 szavazat - 35.29%
  3.     Carciente-Falus Andrés Joel (ÉE) 101 szavazat - 5.53%
  4.     Hunvald András (FLE) 81 szavazat - 4.44%

A Magyar Hang információi szerint a háziorvosként praktizáló, DK-s Komáromi Zoltán lehet az esetleges jelölt, de még nem született döntés a kérdésben. Hivatalosan az sem dőlt el, hogy most is beállnak-e egy jelölt mögé az ellenzéki pártok, illetve ha igen, akkor a tavaly őszi megállapodás értelmében most is a DK állíthat-e jelöltet a választókerületben, vagy sem.

P.s.: Azért arra kíváncsi leszek, hogy ebben a járványos időszakban hogyan zajlik majd az ajánlószelvény gyűjtés, a „kopogtatás”. Esetleg online, mint a fórumok?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1216262316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása