A mi Erzsébetvárosunk

760. Fuss Lajos, fuss!

2018. március 15. - amier

A Magyar Nemzet által kedden nyilvánosságra hozott „örökségügye” óta egy egész ország találgatja, hogy Kósa Lajos egy korrupt gazember, vagy szimplán csak egy idióta. Vagy mindkettő. A sztori egyre szövevényesebb, még semmi biztosat nem tudni; a helyzet szinte óránként változik. De a kezdeti bizonytalankodás (nem röhög!) és sok apró kanyar után Kósa legalább már egyfélét beszél (úgy nagyjából), és röpke hat év után arra is rájött, hogy tán’ a végére kellene járnia az ügynek – és állítólag feljelentést tett. A „szélhámosnő” ellen. Aki az ő legszűkebb körének üzlettársa. Mit ne mondjak, parádés történet.

A HVG pontokba szedte a Kósa-sztorit, így eléggé nyilvánvalóvá válnak az ellentmondá- sok. Például, hogy Kósának hogyhogy nem volt gyanús az irreálisan nagy örökség, hogy miért ment bele egy ilyen hátterű ügy közokiratba foglalásába, ráadásul egy olyanéba, ami arról is szól, hogy az ő nem stróman anyukája 800 milliót kap, ajándékba. (Kósa elmon- dása szerint pénzmozgás nem volt, így az édesanyja sem jutott hozzá 800 millió forinthoz. (Csakhogy a szándék az bizony megvolt, arról nem is beszélve Lajos ezt a szálat valahogy mindig elfelejtette megemlíteni...)

Kedd óta tehát pereg a film, bonyolódik a történet egy szappanoperához méltóan, ám óhatatlanul felmerül a kérdés: miért ez és miért most? Nos, itt van egy Török Gábor interjú-részlet, még 2017 tavaszáról:

„Sokan kérdezik, Simicska Lajos miért nem állt még elő terhelő bizonyíté- kokkal Orbán Viktorról vagy más fideszes politikusokról. Ha soha nem is fog előállni, akkor ez egy jogos kérdés. Vagy nincsenek ilyenek, vagy nem akar ilyeneket használni. Ám ha az ő fejével próbálunk gondolkodni: ha van vala- mi a kezében, amit fel tud és fel is akar használni, azt akkor kell megtennie, amikor már nincs lehetőség az újraépítkezésre. Volt szerelmek, volt barátok, volt üzletfelek a lehető legjobban ismerik egymást, tudják, hogy a másiknak mi a gyengéje, mi az erőssége. Simicska is tudja, hogy Orbán Viktor kivételes képességekkel és ma már páratlan erőforrásokkal rendelkező politikus, aki szinte minden helyzetet a maga javára tud fordítani, ezért ha ártani akar ne- ki, azt akkor tudja hatásosan megtenni, ha már nincs idő kezelni a válságot." 

Kíváncsi vagyok, hogy – szép lassan csöpögtetve – mikor kerülnek elő újabb és újabb dokumentumok, és ki lesz a következő. S bár Kósa szerint csupán az ellenzék próbálja őt lejáratni, szerintem súlyosabb a dolog – a vadászat elkezdődött. Nem rénszarvasra, nem jegesmedvére. És most nem Semjénnél van a puska.

Fuss Lajos, fuss!

Payns

***

Kósa Lajos (fidesz) emlékére - Elmondom, mi történt valójában. A német hölgy keresett ehhez a rengeteg pénzhez egy igazi befektető gurut. Először Soros Györgyöt hívta, mégiscsak egy kaliber az, aki képes volt bedönteni az angol fontot is. De Soros nem vette fel és nem is hívta vissza a hölgyet. Úgyhogy másik kalibert keresett. Így esett a választása Kósa Lajosra, aki 2010-ben társával Szijjártó Péterrel pár keresetlen szóval képes volt bedönteni a forintot. Szíjjártó sem vette fel. Így maradt a Kósa. (via Pikó András)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6613740764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása