A mi Erzsébetvárosunk

704. Gyűjtjük az aláírásokat

2017. szeptember 27. - amier

A Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve Tállai András szerint a kerület egyre több helyi adót szed be, állami támogatásokat meg már most is kap, ezekből a bevételekből lehet takarítani, illetve a közterület-felügyeletet is finanszírozni. Azaz, az államtitkár szerint a beszedett cirka 11 millióból bőven, sőt röhögve telik a kerület takarításának majdnem 300 milliós költségeire. Azért így már kezdem érteni, miért tartunk ott, ahol.

kispal_alairasgyujt1.jpg

Csak röviden pár mondatban: Először is, ez így nem mehet tovább! Az önkormányzathoz érkezzenek be közvetlenül az adóbevételek a kocsma-turizmusból. Gyakoribb rendőri, közterület felügyeleti, hatósági ellenőrzéseket. Őrzött közterületeket, parkokat és utcákat. A szórakozóhelyek, kocsmák működéséről pedig dönthessenek az itt lakók. Ezért folyama- tosan gyűjtjük az aláírásokat a következő kérdésben:

khirado_frakcio.jpg

Merthogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Az eredetileg 2017. szeptember 26-ára összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülést – melynek témája a "bulinegyed" lett volna – elnapolták. Az új időpont 2017. október 3. 14:00. Helyszín az Önkormányzat épülete. Az ülés nyílt.

***

Az Átlátszó kikérte az idei év januártól július végéig tartó időszakára vonatkozó bűnügyi adatokat a BRFK-tól. Megkérdezték, hogy mennyi eljárás indult autólopás, gépjármű- feltörés, lakásbetörés, rablás, kifosztás, testi sértés, garázdaság, rongálás és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A BRFK először nem akarta elárulni ezeket arra hivatkozva, hogy csak a befejezett eljárásokra vonatkozóan tudnak tájékoztatással szol- gálni. Aztán végül elküldték a kért számokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr912903768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása