A mi Erzsébetvárosunk

684. Nem, már nincs türelem!

2017. július 29. - amier

Csütörtök este 23 órától a Wesselényi és az Akácfa utca sarkáról vonultunk, tüntettünk mintegy kétszázan azért, mert a jelenlegi önkormányzati vezetést (meg a Fővárost és a Parlamentet) nagy ívben nem érdekli az erzsébetvárosi lakók egyre súlyosabb problémája.

elegvolt_tunt1.jpg

A megmozdulást az Élhető Erzsébetváros fb-csoport szervezte, fő kifogásuk volt, hogy az önkormányzat 2013-ban Belső-Erzsébetváros területén megszüntette a csendrendeletet, így a vendéglátóhelyek korlátlanul lehetnek nyitva. A demostráció éjfél körül ért véget.

elegvolt_tunt2.jpg

elegvolt_tunt3.jpg

- Hát itt meg mi van? - kérdezi a sarki kocsma előtt dohányzó fiatalember a mellette állót, és azzal a tekintettel méregeti az este tizenegykor molinók kifeszítésével bajlódókat, amilyennel az ember rendszerint az állatkerti tapírketrec előtt találkozik.
- Tüntetnek a kocsmák ellen - mondja a másik, és belekortyol a sörébe.
- Viccelsz - leheli szelíden az első, majd a megerősítésre ingatni kezdi a fejét:

- Ellentüntetést kéne szerveznünk. Aztán újra rágyújtanak. 

(Népszava / N. Kósa Judit)

És akkor pár kérdés, újra meg újra: tényleg erre a mindennapos élethelyzetekre legyen büszke Erzsébetváros? Tényleg erre legyen büszke Budapest és az ország? Tényleg ilyen jó Erzsébetvárosnak, hogy jön ide a sok turista, és ettől nekünk rohadt sok bevételünk van? Tényleg legyen türelmesebb az itt lakó és legyen türelme naponta „élvezni” az utcai és kapualji vizelet-, ürülék- és hányásszagot? Legyen türelme térdig gázolni a szemétben, a földön fetrengő részeg turisták között? Legyen türelemmel a hajnalig tartó több szólamban hallható ordítozással szemben?

Nem, már nincs türelem! Belső-Erzsébetváros jelenleg élhetetlen.

Szemét, gyros, pisipatakok – lenyomtunk egy éjszakát a bulinegyedben - A helyiek kétségbeesetten tiltakoznak a britlegénybúcsú-szezon közepén, hiába. Megnéztük, mi ellen. Képriport Erzsébetvárosból. (nlcafe.hu)

P.s.: A polgármestert a tüntetés után ismét megkérdezte a sajtó a lakók problémájáról. Persze ismét nem válaszolt, ahogy a lakossági fórum után sem, és ahogy a neki küldött nyílt leveleket is minden válasz nélkül hagyta. Nagyon úgy néz ki, hogy mindez Vattamány Zsoltot és csapatát egyáltalán nem érdekli. Sok dolga lesz az új polgármesternek.

Devosa Gábor és Kispál Tibor önkormányzati képviselők

***

Belső-Erzsébetváros, Kéthly Anna tér, 2017 nyara. A fékevesztett bulihordák semmit sem kímélnek. Már a kerítés is leküzdendő ellenfél a visszapillantó tükrök után. Minek vannak a térfigyelő kamerák? Elég volt. Módosíttatni fogjuk a rendeletet. (Kispál Tibor)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6712699783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása