A mi Erzsébetvárosunk

542. Totális támadás

2016. május 26. - amier

Totális támadás indult a társadalom ellen. A kormány legújabb javaslata arról szól, hogy az idősek ellátására kötelezhetik felnőtt gyermekeiket. Miután a nyugdíjjárulékot adóvá alakították, a befizetett pénzünket a kormány arra fordítja, amire akarja. Ilyenek a 2017-es vizes világbajnokság árának megháromszorozódása miatti 60 milliárdos lyuk betömése, Orbán Várba költözésének 200 milliárdos költsége, az olimpiai felkészülés több tíz milliárdja, a 20 milliárdos Városliget felújítás helyett a 200 milliárdos beépítés költsége és még sok más értelmetlen és/vagy túlárazott kiadás.

egeszsegugy1.jpg

Néhány éve ellopták a magánnyugdíj kasszát, ami sok százezer ember megtakarítása volt nyugdíjas éveire. Azt követte az egészségügyi és nyugdíjjárulék adóvá alakítása. Legújab- ban a krónikus betegellátás áthelyezése a szociális intézményekbe. Ahol erre pénz nincs. Az átmeneti vagy hosszú távú ellátást csak fizetős alapon lehet megcsinálni. Ezért kötelezhetik a hozzátartozókat a díjfizetésre. Azokat a hozzátartozókat, akik nagy része a kis jövedelme, a gyerek és a lakás miatt sokszor a nyugdíjas szülő támogatására szorul.  

Jelenleg ott tartunk, hogy a nyugdíj bármikor csökkenthető. A meglévő nyugdíj is és az új nyugdíjasé is. Az idős személyt vagy a gyerekei látják el vagy …? Az egészségügyi ellátás folyamatosan romlik. Hosszabbodik az orvoshoz kerülés ideje. Gyakori, hogy nem a betegségben hal bele valaki a kórházban, hanem valamilyen fertőzésbe.

És fogy a magyar!

Gergely József

***

Rengeteg magyar hal meg, mert nem elég korszerű az egészségügy - A 75 évesnél fiatalabb elhunytak 41,5 százalékának megmenthető lenne az élete Magyar- országon a legújabb orvostudományi ismeretekkel és műszaki lehetőségekkel - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr708749496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása