A mi Erzsébetvárosunk

13. BBC World News - rólunk

2013. október 03. - amier

"Gyertek Budapestre, gyertek Erzsébetvárosba, mert itt mindent szabad!" - Erzsébetváros fideszes vezetése legszívesebben nem is szeretne tudni arról, amiről a kerületi Televízió nem, ám a BBC World News hírt ad. Vattamány Zsolt – akinek a BBC valamiért a György keresztnevet adományozta – viszont a pozitív hatásokat hangsúlyozta. (Egy mai Facebook-megjegyzés: Mondjuk az sem semmi, hogy a polgármester úr az egyetlen megszólaló a riportban, aki nem képes angolul...)

***

A bulinegyedbe fapadosokkal érkező zsibongó külföldiek és felbőszült budapesti lakosok csatájáról forgatott a BBC. (444.hu)

vattamany_bbc.jpg

Party town bars that anger local residents - katt a képre!

***

A Kazinczy utcában megjelent feszültségekről korábban már az Index is forgatott egy videóriportot: Kazinczy utca: megszoksz, vagy megszöksz (Index, 2013.01.23.)

A Belső-Erzsébetváros pár év alatt Budapest első számú buliközpontjává vált, de a lakók egy része szerint egyúttal élhetetlenné is vált lakhelyük. Létezik-e kompromisszum kecskék és káposzták között? Létezhet-e egyáltalán valamiféle kompromisszum lakók és szórakoztatók között? A videóban szerették volna megszólaltatni a VII. kerületi rendőrség és önkormányzat illetékeseit is, ám ők nem voltak hajlandók kamera elé állni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr885548284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

die nadel 2013.10.03. 11:54:34

Persze, létezhet megoldás, objektív felelősség a neve. Az őrjöngő randalírozókért a szórakozóhely vállalja a felelősséget. Megjegyzem, ez nem csak a Kazinczy utcában probléma. Én külső Erzsébetvárosban lakom és egy szálloda plussz egy éjjel-nappali "közért" - valójában kocsma - leírhatatlan viszonyokat teremtett a környéken. A közterület felügyelet egy vicc, az orruk előtt isznak az utcán, de ők semmit nem látnak, semmit nem hallanak. Mára ez az állapot olyan méreteket öltött, hogy én tuti arra szavazok, aki erre megoldást ígér. Ha a Jobbik, akkor rájuk, ha a kalózok akkor rájuk, ha a Munkáspárt, akkor oda, az ördöggel is hajlandó vagyok ezügyben cimborálni.
süti beállítások módosítása