A mi Erzsébetvárosunk

Rottenbiller utca 30.

2015. június 30. - amier

Feszl Ágoston városi tanácsnok megrendelésére 1873-ban Feszl László és Wagner János* tervei szerint épült – eredetileg egyemeletes lakóház. Többször átépítették, majd 1898-ban az akkori tulajdonos, Szerdahelyi Mór megrendelésére még egy emelet került a házra és az udvar felé egy kétemeletes toldalékkal kibővítették, homlokzatát lecsupaszították.

rotten30-1.jpg

"Wagner János (1813-1904) építész, egy építészdinasztia alapítója. Nagycsaládos volt a mérnök úr, 5 fiából 4 építész volt, az ötödikből Pest tiszti főorvosa lett, a lánya meg Pecz Samu építész felesége. (Pecz Samu neve leginkább a Fővám téri Vásárcsarnokról vagy a Bécsi kapu téren álló Országos Levéltár épületéről ismert, kevés lakóházat tervezett.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr467584426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása