A mi Erzsébetvárosunk

Rumbach Sebestyén utca 15/A

2015. június 24. - amier

Az 1942-ben felépült 6+tetőemeletes, vasbetonvázas lakóépület a két világháború között tervezett Madách sugárút egyik elkészült eleme. Az épületet Tauszig Béla és Róth Zsigmond, illetve Faragó Sándor tervezte, a statikus Rados Kornél, a kivitelezője Novák András volt. Az utcai homlokzat travertin burkolatú, a földszintet és a félemeletet nagyméretű fémportálok fogják egybe, a födémsávokban reklámfelületeket alakítottak ki.

rumbach15a-1.jpg

Az eredeti, viszonylag nagyméretű telekre dr. Hasenfeld Ármin 1870-ben építtette fel háromemeletes bérházát Frey Lajos és Kauser Lipót terve alapján. A házat 1940-ben bontották le, hogy az így megüresedett telket kettéosztva (15/A és 15/B) egy-egy társasházat építhessenek fel helyére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr707398912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása