HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

Utolsó kommentek:

amier 2018.11.10. 15:04:27

"... mielőtt villamosra szálltam megörökítettem, ki tudja 1 év múlva mi lesz a helyén." (Fotó: Csécsi Ica)
www.facebook.com/photo.php?fbid=10212730548356360&set=a.10203305482655608&type=3&theater

Bejegyzés: 839. Múltidéző - A Bucsinszky

amier 2018.11.04. 19:31:31

Köszönettel vettük, javítottuk...

Bejegyzés: 839. Múltidéző - A Bucsinszky

barabasJ 2018.11.04. 19:26:22

Csak szólok: Beer Point néven most épp egy sörcirkusz van a helyén. Asszem tavaly évvége óta…

Bejegyzés: 839. Múltidéző - A Bucsinszky

Pásztörperc 2018.10.27. 21:49:01

Talán még annyit, hogy a Római-part a Pilishez is jóval közelebb van, mint Kispest...

Bejegyzés: 836. Ez nem jogállam (5)

ígyszeretlek 2018.09.26. 20:36:42

Ehhh, azok a fránya félreértések...

Bejegyzés: 826. Ezt most így hogy?!

John Nethem 2018.09.21. 20:00:08

@N. Barbie: Senki nem állította, hogy nem manipulálnak, hazudoznal, dezinformálnak.
Sajnos a MÉDIA egészére vonatkozik ( Jobb és bal oldalon egyaránt).
És ez alól például a nyugati, és köztük a NÉMET média sem kivétel.
Sajnos ott például a 60-70-es-évekbeli ÁTKOS-ÉRA tipikussága a jellemző: a kényes témák elhallgatása, elsunnyogása, megspékelve a politikai korrektség kontrolljával.
De ez korántsem mentség a magyar média helyzetére. Ez csupán az általános tendencia. És a következő média-generáció már ebbe nő bele, és neki ez lesz a természetes..

A sikerpropaganda nem oldalfüggő.

Egyetértek abban, hogy egy szétzilált csapat, társadalom rendberakása nem könnyű folyamat, általában DUPLA annyi időt szokás számolni rá, mint amennyi idő alatt széthullott.. (Ez ugyanúgy vonatkozik egy szakembereket dolgoztató cégre, vagy kórházi team-ekre stb...)
Szó se róla, a kézivezérlés és a folyamatos atyáskodás már indulásától kontraproduktív...
A "semmit nem tesznek a hazacsábítás érdekében" túlzás, ugyanakkor ÉRDEMBELI , RACIONÁLIS és MEGVALÓSÍTHATÓ javaslat még nem hangzott el....

Általános tendencia,hogy a hurráoptimizmust sugárzókhoz többen pártolnak, mint aki folyton nyavalyog. Ez utóbbit szokás energiavámpíroknak nevezni...
Nem szeretnék most ebben a tekintetben társadalompszichológiai fejtegetésekbe bocsátkozni...

Elég az hozzá, hogy a 2008-as válságot 2014-re sikerült ledolgozni NULLszaldósra.... Vagyis 6 év kellett hozzá.. Viszont nem szabad feledni, hogy közben, ha másnak 2 év elegendő volt, akkor ott 4 év előny keletkezett.
És ha egy IC vonatot Kelenföldről visszahúznak Biatorbágyra, hogy onnan folytassa a Keletibe az útját, akkor egyértelmű, hogy jóval később fog odaérni... Ez történt sajnos a kórházak esetében is.. A 25 évnyi lemaradás a kórháztémában úgy jött össze, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány bezárt, megszüntetett és tetemes összegeket kivont, amit 14 év alatt sikerült visszapótolni, miközben a nyugat ezt a 14 évet feljődésben élte meg...
A gond az, hogy a magyar társadalom egésze azért jut lassan az egyről a kettőre, mert a kormányzati váltásokban az előző garnitúrák eltolt dolgait kell rendberakni, amire az energia és főleg az idő jelentős része elmegy.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

N. Barbie 2018.09.21. 11:09:28

@John Nethem: Nem hinnem, hogy a hazudozasra, manipulaciora letrehozott fideszes sajtobol linkelt dolgok kinevetese engem minositene. Naponta tobb sajtopert buknak hazudozas es ragalmazas miatt, igy minden jogom megvan meg azt se elhinni, amit kerdeznek.

Ugy meg foleg, hogy ahanyszor lattam hurraoptimista, alaptalan sikerpropaganda cikkuket az elmult evekbol, nyilvanvalo, hogy mindig a teljes igazsag csak azon reszet irjak meg, ami belefer a fideszes propagandaba.

Hogy a lenyegrol is irjak, mint mar mondtam, en elismerem, hogy a kivandorlok visszacsabitasa nehez es idoigenyes folyamat. A problema, mint erintettnek nekem legfokepp az, hogy tolvajek lenyegeben semmit nem tesznek a hazacsabitas erdekeben, sot, ahogy mar irtam, a temat felhozo ellenzeki kepviseloket pocskondiazzak.
Minden alkalommal, mikor errol a temarol szolo parlamenti kerdes-valaszt nezek, es latom a pokhendi, kioktato es szemelyeskedo viktort vagy mas fideszes bohocot "valaszolni", a bicska kinyilik a zsebemben.

A 2011-es nemet/osztrak kapunyitasrol. Valoban, nyilvan azert is ugrott meg a kivandorlok szama. Apro szepseghiba, hogy akkor mar boven harsogta a lakajmedia, hogy lenyegeben a fidesz mar tejjel-mezzel folyo kanaanna valtoztatta az orszagot, akkor hogyhogy ez nem gyozte meg a kivandorolni szandekozok tobbseget? Vagy esetleg szamolgattak az erintettek es rajottek, hogy a minden szep, minden jo mantrazasabol nem lehet ho vegen szamlakat fizetni es a labukkal mondtak velemenyt a propagandara?

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 23:49:01

@N. Barbie:

És ha már annyira belemélyedsz az évszámokba, akkor azért azt sem ártana megnézni, hogy milyen ok-okozati öszefüggések voltak AKKOR....
Történetesen például arra, hogy a külföldi munkavállalás volumene a 2008-ban kezdődött válság hatására nőtt meg, melyet elősegített az osztrák és a német munkaerő-piaci korlátozások 2011. tavaszi feloldása. Vagyis 2011. tavaszán lett teljesen nyitott a két ország a magyar munkavállaló előtt. Azelőtt KONTINGENSek voltak.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 23:21:43

@N. Barbie: Én többféle forrásból dolgozom.
Mint ahogy megszoktam már a hetvenes években is, hogy ugyanúgy hallgatam a Szabad Európát, az osztrák adót (Vas megyei voltam ugyanis) és a magyart. Majd ebből és a személyes tapasztalatokból meg az ismerősök tapasztalataiból leszűrtem a valóságot.

Ma sincs igazán másképp a forráselemzésem.

Attól, hogy te valamit kiröhögsz anélkül, hogy leellenőriznéd, csak magadról állítod ki vele a bizonyítványt, illetve igazolod a szemellenzősségedet.

Engem nem köt semmiféle politikai ideológia,így ésszerű érveléssel bármikor meggyőzhető vagyok. Sajnos ilyet nem igazán olvasok.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 23:06:33

@N. Barbie:

Nincs semmi manipuláció.
A PEWGLOBAL.ORG alatt láthatod, orsazágonként beállíthatod.

De itt van:
As of 2015, 390,000 HUNGARIAN people who were in , or about 4% of its birth population, were living in other EU countries.

És ehhez passzolnak a nemzetközi egyéb adatok is.

www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg-hazajon-evente-20-ezer-kivandorolt-magyar.5.298102.html

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

N. Barbie 2018.09.20. 18:14:00

@John Nethem: Rendben, fogadjuk el, hogy annak ellenere, hogy az erre a problemara a figyelmet felhivokat folyamatosan pocskondiazza a fidesz es bagatelizalja a problemat, a hatterben tudjak mekkora a gond. OK.
Akkor csak egyvalamit kerdeznek. Ha tudjak, miert nem tettek 9 ev alatt semmit ellene?

A kormanyzati szocsovekbol linkelt, a sajat verziodat alatemaszto irasokat meg remelem nem sertodsz meg, ha csak szimplan kinevetem.

De hogy ne erje szo a haz elejet: 2016 ota folyamatosan csokken a kivandorlas. Nem hiszem, de legyen ( a sajat statisztikad - elso link- is csak 2016-ig van, ugyhogy nem tudom honnan veszed, az meg pont azt mutatja, hogy a fideszes kormanyvaltas korul, 2011-ben tortent ugras a kivandorlasban, hoppa. Majd akkor fogom elismerni a kormanyod munkajat, ha latok egy hasonloan eros csokkenesi palyat, mint mondjuk ugyanezen grafikonon a cseheknel 2010 ota, majd szolj, ha bekovetkezik, addig minden mas csak mosakodas)
Es ez talan nem annak tudhato be, hogy addigra mar kiment kb. mindenki aki akart? Akkor mar 6 eve volt kormanyon a maffiatolvaj part es a kivandorlast fontolgatok regen rajottek 6 ev alatt, hogy ez a kormany is csak olyan mint a tobbi, nincs ertelme maradni.

Vagy egy masik gyongyszem:
"Az ENSZ adatai szerint a magyarok 6, a románok 17,5, a horvátok 20,4 a portugáloknak pedig a 22,3 százaléka él egy másik országban."

Figyelo. :DDD
Tehat a figyelo a magyarnal szandekosan joval rosszabb gazdasagi allapotban levo orszagokhoz meri a magyar kivandorlast, mert csak azok ellen tunik jonak a magyar adat.
Ezt ugy hivjak, hogy manipulacio.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 17:22:33

@John Nethem:
A legkevesebben Magyarországról vándoroltak ki

Az ENSZ adatai szerint a magyarok 6, a románok 17,5, a horvátok 20,4 a portugáloknak pedig a 22,3 százaléka él egy másik országban. Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa ezzel kapcsolatosan úgy vélekedett, már a világgazdasági válság előtt is rendkívül rossz állapotban volt Magyarország gazdasága, a munkanélküliségi ráta magas volt, vagyis már a válság előtt megindult a kivándorlás Magyarországról.

www.pewglobal.org/interactives/origins-destinations-of-european-union-migrants-within-the-eu/

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 17:21:01

@N. Barbie: Kétfajta kormányzás létezik: az egyik folyton siránkozik, és jajveszékel, hogy esetünkben JAJAJAJAJ elmennek az emberek az országból... a másik verzióban meg KOMMUNIKÁCIÓBAN kicsinyíteni próbálja az egész súlyát a valósághoz mérten, és a háttérben igenis tudja miről van szó.... Ki lehet találni, melyik jobb és melyik inkább kontraproduktív....
2016 óta folyamatosan csökken a külföldi munkavállalók száma, ráadásul a hazatérők is évi 20 ezres szinten vannak már. Nyilván még több az 8-10 ezerrel, aki évente elhagyja az országot, de közülük is egyre kevesebb az, aki véglegesen tervezi.

Több mint 25 ezer magyar állampolgár távozott külföldre 2017-ben, ez mintegy 15 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Szintén tavaly 18 és félezer korábban kivándorolt magyar állampolgár tért vissza, csaknem 9 százalékkal többen jöttek haza, mint 2016-ban.

g7.hu/allam/20180112/fekezett-a-kivandorlas-egyre-tobben-jonnek-haza-nyugatrol/

24.hu/fn/gazdasag/2017/08/28/economist-vege-lehet-a-kelet-europai-kivandorlasnak-egyre-tobben-ternek-haza/

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

N. Barbie 2018.09.20. 17:00:03

@BéLóg: Latom szokas szerint megint felszakadt a fidesznyik kulturad, mikor szembesulsz vele, hogy nalad okosabbal allsz szemben es a szellemi tehetetlenseged egy kiados anyazasban elegited ki. Ez teged minosit te bohoc.
Aki kizarolag fidesz propagandat bofog fel, de annyira hulye, hogy meg egy ertelmes sajat mondattal se tudja az igazat megvedeni, na az bizony fidesznyik.
Meghozza legrosszabb szemellenzos, behulyitett fajtabol.
Ez neked nyilvan nem tetszik, csak en meg pont lesz@rom. Ha faj az igazsag, tegyel ellene es fejezd be a fidesz agitprop kritika nelkuli nyomatasat, probalj sajat gondolatokkal dolgozni, mindjart mas lesz.

Akkor most a lenyegrol: az ostoba fidesznyik fejeddel nem fogtad fel az ertelmet annak, amit irtam.
Megprobalom ovodas szinten megmagyarazni, hatha ugy sikerul megertened.

Nem az a problema, hogy elmennek az orszagbol, mennek mashonnan is, nem mondtam, hogy nem.
A problema azzal van, hogy partod es szektad meg se probalja visszacsabitani oket (hagyjuk a szanalmas gyerehaza fiatal becsodolt halovany probalkozast). Ugy allnak a problemahoz, hogy nincs problema, hogy ha nem beszelnek rola, akkor nem is mashova fizeti az a tobb szaz ezer az adojat.

Mondok peldat. MINDEN egyes alkalommal, kilencedik eve, amikor a gazdad kerdezik errol a parlamentben a valasz ugyanaz, ugyanabban a pokhendi stilusban: aki kint dolgozik, az nem megelhetesi okokbol ment ki, hanem kalandvagybol vagy tanulni (felelosseg azonnali eltolasa), aztan jon szokas szerint a kerdezo pocskondiazasa es szemelyeskedes, par megszokott habonymantraval fuszerezve.
Kerdezem, ez egy felelos, torodo kormany es ME helyes hozzallasa ehhez a sulyos problemahoz?

Meg mielott megprobalnad ezt is kiforgatni, nem mondtam, hogy ezt a problemat mar meg kellett volna oldaniuk, mert nehez, tudom. De amelyik kormany odaig sem jut el, hogy elismerje a problema sulyat, csak szimplan letagadja, mint viktorod, akiknel meg csak probalkozasokat sem latni, azt nekem ne mentegessed azzal, hogy hat de mas orszagbol meg tobben mennek, mert szanalmas.

A nevetseges propaganda pontjaid annyit nem ernek, hogy egy percet vesztegessek rajuk es csuklobol cafoljam oket (itt megint visszaterhetnek ra, hogy aki az agyatlan fideszpropagandat tudja csak mantrazni, az igenis viselje el, hogy a neven nevezik: fidesznyik).

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

John Nethem 2018.09.20. 16:42:38

@Pásztörperc:
Nem magyar sajátosság.

A silányság hozta föl a 16 %-os MACRON-t is és tette az elnöki székbe.
Első forduló után ő és Le Pen maradt... Naná, hogy a félfrancia beszart, és 51 valahány %-al megnyerte a 2. fordulót... Akkor most SZABADON választott voltaképpen a francia ?? Egy frászt !!! KÉNYSZERBŐL a két rossz közül az akkor és hirtelen kevésbé rossz ómenűt vagy jobb pedigréjűt.. Pedig lehet, Macronnal ráfaragtak...

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

BéLóg 2018.09.20. 15:46:20

@N. Barbie: Fidesznyik a q.rvaanyád tehülye b+ neked mindenki "fidesznyik" aki nem balliberális agyhalott. Miépnyik, vagy jobbiknyik, esetleg mihazánknyik, de veled szemben Értelmesnyik is.

NEM azt mondtam te fogxatékos hogy máshonnan is elmennek, hanem azt, HA tőlünk az agyhalottak szerint orbán misatt mennek el akkor más országokból meg kijafaszomért mennek el SOKKAL TÖBBEN.

Tehülye, semmi köze nincs semmilyen politikának ahhoz, hogy ki megy el, az megy el aki ugyanazért a munkáért sokszorosan több fizetést kap.
A getszi nyugat persze ezt a fizetést TŐLÜNK hozza be, azzal hogy DRÁGÁBBAN ad dolgokat Kelet Európában, mint ugyanazt otthon, vagy SZARABBAT ad el,vagy mint legutóbb, mikor 10%-kal FÖLJEBB mentek a fizetések az EUStat szerint, b+ MÁSNAP 300-ról 330-ra szaladt fel a forint.

Te tényleg agyhalott vagy, MINDIG IS el fognak menni emberek, ha egyszer több pénzt kapnak, ÉN IS külföldön dolgozom, de OTTHON élek és KIJÁROK.

Senki nem mondta, hogy nem hiányzik a kimenők adójövedelme, fogyasztása, költése, de:
1. A fogysztási adók megemelésével az ötmillió adócsaló országában négymillió új INDIREKT adózó lépett be a rendszerbe.
2. A netes kassza a kp mxüntetése szintén a gazdaság okos kifehérítése.
3. Az ekáer meg a több a kamucégek kamubizniszeinek megszüntetése, na meg szintén fehérítés-
4. Azzal, hogy NEM NÖVEKSZIK a távozók száma mostmár egy öt éves cikluson belül, azt mutatja, NEM ROMLIK a szar helyzet nem úgy mint Csehországban vagy Lengyelországban.
5. A KÖTELEZŐ szülőtartás meggátolja, hogy a geciorbántutálomittmindenszar innenelkellmenni emberek ITTHAGYJÁK idős szüleiket és rokonaikat a te meg az én nagyakamon.
6. Mostmár csak azt kell elérni, megszüntessék a sok geciorbántutálomszarittminden innenelkelmenni embernek azt a lehetőséget, hogy havi 9500 (vagymennyi) Ft-ért TB JOGFENNTARTÓK legyenek és anélkül hogy érdemben befizetnek a magyar rendszerbe, HAZAJÁRJANAK az olyan ingyen kezelésekre és szűrővizsgálatokra ebbe a szarrendszerbe, amiért ott nyugaton százezreket kéne fizetni.

7. Az a röhej, hogy bár szóltam hogy hülyevagy, még mindig büszke vagy rá.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

N. Barbie 2018.09.20. 14:59:52

@BéLóg: A tipikus fidesznyik "erveles": de hat mas orszagokbol is mennek el.
Es mondta valaki, hogy nem? Dehogy mondta, csak a szektavezer vedelmeben mindent rogton relativizalni kell meg osszemosni.

Majd mindjart magyarazd is meg, hogy attol, hogy pl.Lengyelo.-bol aranyaiban tobben mennek el, attol otthon mar nem is fog hianyozni tobb szazezer kulfodon dolgozo adojovedelme, fogyasztasra koltese stb.
Ahh, mar megint elfelejtem, ezek osszefuggesek, atlatasukra az atlaghulye propagandamantrazasra eleg ertelmi kepessegu fidesznyik nem kepes.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

N. Barbie 2018.09.20. 14:53:26

@BéLóg: A tipikus agyatlan fidesznyik vagdalkozas, ennyit tudsz irni konkret korrupcios peldara, hogy hulye a masik. Persze nem te aki a szavazataval is hatalomban tart koztorvenyes tolvajokat, Nem, hat a masik a hulye. Nyilvan. :)

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

Pásztörperc 2018.09.20. 13:53:35

@BillEvans: Köszönöm az összes tárgyszerű hozzászólást. Ha még akad ilyen, a fb-on megtaláltok.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás

BéLóg 2018.09.20. 12:44:45

@Pásztörperc: Ez komoly? Tényleg? És el is hiszed?

B+ Csehországból 2016-ig MIÉRT ment el 880ezer ember, a lakosság 8,8%-a. Ott is Orbán?
Lengyelországból elment NÉGYMILLIÓ-HÁROMSZÁZEZER ember, a lakosság 11%-a. orbán, ja.

Magyarországról elment 610ezer ember, a lakosság 6,1%-a:

Ha pedig tovább bogarászod a jakubmarion pont komon az EUSTAT (!!!!) adatokat, azt is megtalálod, hogy a 2016-ot MEGELŐZŐ időszakban 600ezer volt a magyar adat, a cseh meg 710ezer, a lengyel 3.8millió.

Vagyis a getziorbán MIATT folyamatosan TÖBBEN mennek el csehországból, lengyelországból, mint Magyarországról.

Orbán győzelmeinek az oka meg az hogy Orbánnak IGAZA van és ezt még az egybites szavazók is tudják. Ti nem, mert csak az antianyag birodalmában tudtok értelmet fölmutatni, itt nem.

Bejegyzés: 823. Szégyen, hazaárulás