HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.11.16. 18:00 amier

843. Formai hibák, ja

Címkék: testületi ülés interpelláció gotthard gábor élhető erzsébetváros

Nos, kérem tisztelettel, most csak egészen röviden, de később még visszatérünk a témához. Szerdán megvolt, lezajlott az a rendkívüli testületi ülés, ahol eldőlt az évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás időpontja: 2018. december 18. 17.00 óra, helyszín a Fasori Evangélikus Gimnázium. Aztán: dr. Gotthárd Gábor jegyző úr formai hibákra hivatkozva szabálytalannak minősítette Moldován László és Szücs Balázs képviselők interpellációit, azokat nem tartotta elfogadhatónak.

testuleti20181114-1.jpg

Így aztán nem derült ki, hogy hány alkalommal korlátozta a jegyző a lakosságot zavaró vendéglátóhelyek nyitvatartását az elmúlt három évben. És az sem derült ki, hogy a Belső- Erzsébetváros problémáival foglalkozó ideiglenes bizottságot miért nem hívták össze még egyszer sem,

valamint válaszra vár, hogy a polgármester beszél-e a kerületi rendőrka- pitánnyal annak érdekében, hogy egy lakossági fórum keretében meghall- gassák a lakók problémáit. Moldován képviselő úr, bár elismerte, hogy nem írta alá az interpellációt, értetlenkedve fogadta, hogyha korábban elég volt az email cím is, amelyből kikövetkeztethető a név, akkor most miért nem fogadja el a jegyző. Ennél a résznél átmenetileg kocsmaállatkertté alakult az ülésterem, félidióta módon vigyorogtak egyes képviselők, de még dr. Mészáros Zoltán, a jegyzői iroda vezetője is.

(Minderről az ÉE-csoport oldalán olvasható egy egészen részletes beszámoló, ugyanott megnézhető egy, a testületin készült videó is.)

Megj.: Remélhetőleg a jegyző úr minden más esetben is ugyanilyen szigorúan ragaszkodik majd a formai követelményekhez és szabályokhoz… legalább is abban a pár hónapban, ami még hátra van. Vérlázító ez az egész.

További szép estét mindenkinek.

a Szerk.

P.s.: A napokban Erzsébetváros 136. születésnapja alkalmából Erzsébet királyné szobrot avattak a Madách téren. Ami valami egészen félelmetesen gagyi lett. Lásd. még: Istenem, mi szükség volt erre a szoborra? Vagy: Újabb rohamot intéztek a harmadvona- las szobrok Budapest…

Szólj hozzá!

2018.11.13. 18:00 amier

842. Közjelleggel (11)

Címkék: testületi ülés interpelláció közmeghallgatás bizottsági ülés

Tájékoztatásul és emlékeztetőül, csak röviden: jó sűrűn kezdődött a hét, tegnap reggel ülésezett a Városüzemeltetési Bizottság (meghívó, napirend itt nézhető meg), ma kora délután meg a Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság. (A meghívó és a napirendi pontok itt olvashatók.)

onkormi_gorbe.jpg

Holnap pedig, azaz november 14-én, szerdán 15.00 órai kezdettel rendkívüli testületi ülés lesz 29 napirendi ponttal a szokott helyén, az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Üléstermében (Erzsébet krt. 6. I. emelet), ahol többek közt eldől az évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás időpontja is. (A meghívó és a napirendi pontok itt olvashatók.)

És ahogy a meghívóból látható, az ülésen elhangzik majd két interpelláció (25. napirendi pont) Moldován Lászlótól, és egy Szűcs Balázstól – Belső-Erzsébetváros mind a mai napig meglévő, és egyre égetőbb problémáiról. (Megj: A képviselők által beadott interpellációra a polgármesternek válaszolnia kell az ülésen, melynek elfogadásáról/vagy el nem fogadá- sáról a képviselőtestület szavaz.)

P.s.: Ma délután a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság is ülésezett, aki érintett, vagy akit csak érdekel, itt tudja megnézni a meghívót és a napirendi pontokat.

További szép estét mindenkinek, remélhetőleg sokan lesznek a holnapi testületi ülésen.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

***

Egyszerre 10 miniszteri biztost nevezett ki múlt hét pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Így Baán László tovább egyengetheti a Városliget fejlesztését, a pécsi Hoppál Péter kulturális területen hangolhat össze, de Rónaszékiné Keresztes Mónikát sem hagyták feladat nélkül: ő lett a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos. (via Index)

Szólj hozzá!

2018.11.10. 17:00 amier

841. Bürokráciacsökkentés

Címkék: index.hu bürokrácia természetvédelem csinovnyikok kásler miklós

Csinovnyikok rémuralma sorozat 
Lefejezték a hazai természetvédelmet? című Index-cikk margójára 

Természetvédelemmel persze nemcsak a mezőgazdasági minisztérium hatáskörében foglalkoznak. A '90-es évek eleje óta fokozatosan csonkolt magyar földtanra például döntő csapást mértek. Miután a szakma maradékát az MBFH nevű hivatalba tagozták be, (a mezőgazdasági intézeteknél leírt módon) felvételi stopot rendeltek el, és a hivatal 268 fős (? ez lehet, hogy nem pontos) elvi létszáma 210 alá apadt. Ebből küldtek el most további 47 embert — zömében a megmaradt kutatókat, elvégre a hivatal működéséhez ügyinté- zőkre, adminisztrátorokra, de kiváltképp főnökökre mindenképp szükség van.

ferencz_orsolya.jpg

Eközben lett az országnak űrkutatási stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosa (egy olyan önkorm. képviselő, aki soha hasonlóval — mármint stratégiák kidolgozásával — még érintőlegesen se foglalkozott), lett a székelyföldi jégpályákért felelős miniszteri biz- tosa meg még száznál is több hasonló — persze mindegyik irodával és beosztottakkal. Ezt hívjuk mi itten bürokráciacsökkentésnek.

Állítólag szép ez az újmagyar nyelv, csak nekem nem tetszik.

Fügedi Ubul

***

Egyszerre 10 miniszteri biztost nevezett ki pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, írja a Zoom.hu a péntek este közzétett Hivatalos Értesítő alap- ján. Így Baán László tovább egyengetheti a Városliget fejlesztését, a pécsi Hoppál Péter kulturális területen hangolhat össze, de Rónaszékiné Keresztes Mónikát sem hagyták fela- dat nélkül: ő lett a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos. (via Index)

Szólj hozzá!

2018.11.07. 19:00 amier

840. A tapasztalat

Címkék: facebook polgármester fogadóóra vattamány zsolt földes péter

Nem a miénk, de a miénk is lehetne. Vagy bárki másé itt a kerületben, ha esetleg, netántán egy kósza ötlet alapján arra vetemedne, hogy a polgármesterrel szeretne találkozni annak elvileg létező fogadóóráján. Földes Péter a Facebook-on osztotta meg ezirányú tapasztala- tát. Mi meg itt a blogon, mert olyan szép történet. Csak egy kicsit szomorú a vége.

vattamany2015.jpg

A polgármester fogadóórája

Írtam már itt arról, hogy nálunk, a Hétkerben milyen nehéz bejutni a polgármester- hez. Minden hónapban kétszer van fogadóórája, a második és a negyedik hétfőn, de nem lehet csak úgy egyszerűen megjelenni, hanem előtte be kell jelentkezni. Meg is adtak egy telefonszámot, amit hétfőnként délután 3 és 5 óra között lehet hívni, ott lehet bejelentkezni a fogadóórára.

Vagyis, ott nem lehet. Mert nem veszik fel a telefont.

Ezt már megírtam egyszer, de van folytatás is. A múlt héten kedden, tehát szabály- talan időben, megint telefonáltam – ha már szabályosan nem lehet, gondoltam, megpróbálom szabálytalanul. Majdnem jó ötlet volt: egy hölgy ugyanis fölvette a telefont. Mondtam neki, hogy tudom hogy már kedd van és ez szabálytalan, de hétfőn sajnos nem tudtam senkivel beszélni. Azt mondta a hölgy, hogy ez azért van, mert a polgármesternek két asszisztense van, az egyikük már egy ideje beteg, a másik meg mindig a polgármesterrel van, különféle rendezvényekre kíséri. De majd átadja neki, hogy kerestem – nem annak, aki beteg, hanem aki kíséri a polgármestert mindenhová – és akkor majd visszahívnak.

A helyes válasz: nem, még nem hívtak vissza. Igaz, még nincs vége ennek az évnek, a következő pedig még el sem kezdődött. De azért megvallom, sajnálom a mi polgár- mesterünket. Ott ül egyedül a fogadóóráján, várja a kerület polgárait, hogy találkoz- hasson velük, segíthessen nekik, de nem megy be hozzá senki.

Nem lehet hozzá előzetesen bejelentkezni, így aztán a kutya sem nyitja rá az ajtót szegény polgármesterre. Magányos foglalkozás lehet a Hétkerben polgármesternek lenni.

És egy hozzászólás a poszt alatt:

Tanúsíthatom, én is eljátszogattam már a 7. kerület polgármesteri telefonszámmal, de már 2 éve letettem róla. Sztem erre utazik, hogy az ügyek megoldódnak maguktól (maguktól a polgároktól – nem kell hozzá mester). A szép benne, hogy van neki polgármesteri FB oldala, na onnan letilt, ha nem alányalós kérdést teszel fel. Marad a közmeghallgatás. Ilyenkor, novemberben szokott lenni. Érdemes írásban beadni a kérdéseket, mert a szóbeli kérdésekre már nem jut idő. Nem mintha az írásbeli kérdésekre adekvát válasz érkezne, de legalább formálisan valamit szokott rá mekegni. (via Sipos Anna)

Na, kéremszépen. Hát így éldegélünk mi itt a békés, nyugodt Erzsébetvárosban, kéz a kézben a kerület első emberével. Mikor is lesz az önkormányzati választás, jövő ősszel? Semmi, semmi, ez csak úgy eszünkbe jutott.

Szólj hozzá!

2018.11.04. 19:00 amier

839. Múltidéző - A Bucsinszky

Címkék: kávéház bauhaus erzsébet körút budapest régen bucsinszky

Megint találtam két jó képet az Egyszer volt...Budapest oldalán; rajtuk a Wesselényi utca - Nagykörút sarkán álló, egykorvolt Bucsinszky kávéház. Az Erzsébet körút 30. szám alatt álló, 1891/92-ben épült háromemeletes, Alpár Ignác tervezte bérház földszintjén ugyanis 1932-ben nyitotta meg híres-neves kávéházát Bucsinszky Lajos (1874-1946).

bucsinszky2.jpg

bucsinszky1.jpg

Helyén korábban a Vanek, majd 1894-től az Angol kávéház működött, ez utóbbit 1930-as megszűnte után vásárolta meg 1931-ben Bucsinszky. Átépítették, modernizálták a helyi- séget és 1932. június 1-én reggel 5 órakor (!) megnyílt a képen látható és a tulajdonosáról egyszerűen csak Bucsinszkynak nevezett kávéház és étterem, a főváros akkori új szenzá- ciója és korának egyik legszínvonalasabb helye.

bucsinszky_sz2.jpg

bucsinszky_sz1.jpg

A Bucsinszky kávéház nyomtatványa ütős dizájnnal
(Fotó: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum)

A rikító piros falúra festett, hipermodernné változtatott, színes linóleumpadlós, ruhatári liftes és bőrfoteles kávéház hamarosan politikusok, irodalmárok és főleg a közeli Magyar Színház művészeinek találkozóhelye lett. Itt gyülekeztek a „Törzs-asztalnál”a színház művészei, Törzs Jenő, a legnagyobb magyar Peer Gynt és Sasfiók társaságában, Kabos Gyula, Harmath Imre, Hevesi Sándor és a többiek. Az írók közül előszeretettel látogatta Nagy Lajos*, Hatvany Lajos, Karinthy Frigyes, Rejtő Jenő, Szerb Antal és Bálint György.

A kávéház 1945 után még egy darabig működött, majd államosították és megszüntették. 1947-ben élelmiszerbolt nyílt a földszinti helységben, azóta – szinte évenként változva – ezernyi más üzlet. Manapság egy kozmetikai bolt van a helyén. Ha még az van. (UPDATE: Nem, nem az van. Egy kommentből derült ki, hogy egy söröző (?) nyílt a helyén, valamikor a tavalyi év végén.)

A kávéház színészekben, írókban, költőkben, tiltott szerencsejátékot űző vendégekben és nyilasokban gazdag történetét érdemes végigolvasni a Szerelmem, Budapest blogon.

*Nagy Lajos eredetileg a New-York kávéház márványasztalán dolgozott, aztán több kerüle- ti kávéház kipróbálása után végül a Bucsinszkyban kötött ki, ide tette át írói működésének székhelyét; amely elsősorban Nagy Lajos jelenléte miatt vált irodalmi kávéházzá.

BBP

UPDATE 2018.11.10. - "... mielőtt villamosra szálltam megörökítettem, ki tudja 1 év múlva mi lesz a helyén." (Fotó: Csécsi Ica, 2018.11.05.)

***

Az ötletadó és fő tervezőművész Básthy István (1896-1970) volt, aki a 30-as évekre már komoly nevet szerzett magának. … A Bucsinszky kávéház enteriőrje pedig alapvetően a korabeli minták és Bauhaus-elképzelések részbeni megtestesítője volt. A formák mellett a színek is jelképezték ezt, hiszen a művész-iskola szinte minden hitvallásában a piros-kék- sárga alapszínek jobb alkalmazásával hirdette a megújhodást, életrevalóságot, a tervezés- nek a mindennapi élethez való alkalmazkodását. Látványtervezőként Básthy valóban in- kább alkalmazta a színpadi térkihasználást, mint az építészeti alapelveket. (Szántó András: Kávéház-forradalom)

3 komment

2018.11.01. 20:01 amier

838. Erik, a rabbi fia

Címkék: houdini csengery utca Erzsébetváros

Tegnap volt kilencvenkét éve, hogy Halloween napján örökre eltűnt a szemünk elől minden idők legnagyobb szabaduló-, és a modern kor egyik legnagyobb előadóművésze, Harry Houdini. Weisz Erik néven látta meg a napvilágot 1874. március 24-én a Csengery utcában (Rákosárok út 1. szám alatt, ma Csengery utca 26.). Négy évvel később Houdiniék kivándoroltak Amerikába, innen indult a világhír felé a kártyák, bilincsek, lakatok királya. 

houdini3.jpg

Munkásságának elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

Apja Mayer Sámuel Weiss (1829–1892) rabbi, jogtanácsos; édesanyja Steiner Cecília (1841–1913) volt. A család 1878. július 3-án érkezett meg Amerikába. Wisconsin államban, Appleton városban telepedtek le és Houdini itt nőtt fel. Későbbi interjúiban Houdini ezt a várost nevezte szülőhelyének, azt állítva, hogy 1874. április 6-án született Appletonban. Valódi és hivatalos születési adatai csak 1972-ben, a „The Houdini Birth Research Committee's Report” alapján válhattak ismertté a világ közvéleménye számára. A többit tessék elolvasni a Wikipédián

A világhírű illuzionista 52 éves korában hunyt el Detroitban. George Bernard Shaw szerint a három legtöbbet emlegetett név a világon: Jézus, Sherlock Holmes és Houdini.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

2018.10.29. 18:00 amier

837. Kérdésem lenne

Címkék: kormány önkormányzat kertész utca köztisztaság közterület-felügyelet

Nem is egy, több is, de most csak kettőt tennék fel: Marakodás van a szemétbizniszen is a Családok Kilakoltatása évében? A lakosság, aki fizeti a szemétszállítást meg le van szarva ebben is? Nos? Ez pedig itt Magyarország, Erzsébetváros 2018.10.29. reggel 7:23 a Kertész utca elején a Dohány utca közelében – alig egy köpésnyire az önkormányzat épületétől.

erzsbetvaros2018.jpg

Tegnap a hatóság addigi rövid, vészjóslóan semmitmondó közléseit annak cáfolatával is kiegészítette, hogy a katasztrófavédelem saját eszközeivel tűzoltók ürítenék a kukákat. Eme kacsát ugyanakkor leginkább Gulyás Gergely táplálhatta, aki szerint ilyenkor a katasztrófavédelem „veszi át” a tevékenységet. (Népszava)

És az egyre gyakrabban, egyre több helyen feltünedező patkányokról még szó sem esett…

 Dr. Kispál Tibor,önkormányzati képviselő

P.s.: Az, hogy milyen óriási káosz van hulladékfronton, hogyan romlik hétről hétre a helyzet, az állam pedig nagyjából nem sok mindent tesz, csak két-három éve elindította az összeomlási folyamatot, például ebben meg ebben a cikkben írt a 24.hu részletesen.

Szólj hozzá!

2018.10.26. 19:00 amier

836. Ez nem jogállam (5)

Címkék: kormány szegénység jogállam hajléktalanság gyűlöletkampány

Tizenöt ember kunyhóját semmisítették meg Kispesten. (Népszava

Ahhoz, hogy letartóztathassák, előbb hajléktalanná kell tenni

Az a hajléktalan, akinek nincs hajléka — még egy vacak kunyhója sincs. Ezért a nem kívá- natosnak tartott szegények kunyhóit lerombolják — nem hosszú évek óta és rendszeresen, hanem a hajléktalanságot szabálysértéssé minősítő tv. elfogadása után, de izibe.

Az, hogy erre nem a rendőrök és nem is a közterületfenntartók buzdulnak fel, hanem a Pilisi Parkerdő Gazdaság, nagyszerűen jelzi egyrészt a megnevezett szervezetek erkölcsi, másrészt a parkerdő "szakmai" színvonalát (amit egyéb ügyek miatt csak macskakörmök között tudok leírni).

Tudom persze, hogy ezeket a kunyhókat a most mindenükből kisemmizett szegények engedély nélkül építették — mint mások pl. a XII. kerületi és különösen randára sikeredett turult vagy a Terror Házának ún. pengefalát. Utóbbiakhoz mégse vonult ki senki, hogy le- bontsa őket – ott rondítják a városképet mindmáig. (Sőt, amikor lebontásuk szóba került, megvédésükre vonultak ki lelkes aktivisták – hol voltak ezek a polgárok most, a hétvégén?)

Akadékoskodók mondhatnák, hogy ellenpéldáim nem "lakás célú ingatlanok", és az egészen más ügy.

Nem más. Ahol jogegyenlőség van, ott vagy mindenki építhet engedély nélkül, vagy senki. De hogy analóg példánk is legyen: a Római-parton az ártérre engedély nélkül épített ingat- lanokat éppen most akarják ún. mobilgáttal megvédeni, több milliárdért. Csak a tervezé- sére több mint százmilliót tapsoltak el tavaly év végéig — pusztán azért, hogy legyen mit (silány minősége okán) visszavonni.

Vajh' miért nem a Római-parti illegális épületek elbontására rendeltek ki szorgos munkásokat? Akkor mobilgát se kéne, és spórolhatnánk több milliárdot...

Magyarország nem jogállam.

Fügedi Ubul

***

A Határ út mellett a hajléktalanok kis erdei kunyhóit most, október végén ledózerolták, a holmijukat pedig megsemmisítették. Aki ezt helyesli, az vagy úgy hazudik magának, mint a vízfolyás, vagy vállalja: olyan ember ő, aki szerint a neki kellemetlen alakok kiirtása kívánatos dolog. Aki meg csak legyint egyet, hogy "ugyan, hagyjuk a politikát", és könnyed átvezetéssel gyerekzsúrról, meccsről, tortareceptről kezd csevegni, az vagy úgy hazudik magának, mint a vízfolyás, vagy vállalja: éppen így legyintett volna akkor is, ha a szomszéd családot vitte volna el hajnalban egy fekete autó vagy egy nyilas osztag. Ha már igazi, komoly segítségre nem telik (mert hát nem telik...), akkor legalább merjük érezni az ügyhöz illő megrendülést. Nekik ez biztosan nem sokat számít, nekünk viszont igen. Talán még nem húzza le a lelkünket a mocsár. (via Borsi Vera)

1 komment

2018.10.23. 19:00 amier

835. Közismereti tárgyak

Címkék: 1956 könyvajánló iskolák

Az 56-os forradalom évfordulója miatt nem is lehetne aktuálisabb az a hiánypótló ábra, amire olvasónk a hivatalos 12. osztályos gimnáziumi törikönyvben bukkant. (Index

kozismeret.jpg

Mindig izgalmas, hogy a tanmenetet összeállítók szerint milyen ismeretekre lesz szüksége az életben az éppen tanuló ifjúságnak. Remélem, a koherencia jegyében a gimnáziumokat felváltó szakközépiskolákban (azok pillanatonként változó nevétől függetlenül) e mind hasznosabbnak vélt tárgyak elkészítését is alaposan begyakoroltatják.

Fügedi Ubul

***

Faludyt idézte Orbán ünnepi beszédében. Én is ezt teszem, Kádár Jánosnak címzett versét idézem: "Egy országot toltál át Ázsiába" /Egy helytartóhoz/. (via Ludassy Mária)

Szólj hozzá!

2018.10.20. 19:00 amier

834. Cikkajánló mára (2)

Címkék: rendőrség közbiztonság bulinegyed drogügyek 24.hu

Szombat van, nem árthat egy kis olvasnivaló. Most a napokban jelent meg a 24.hu oldalán egy terjedelmes írás a „bulinegyed” drogbizniszéről. Ahol úgy lett egyre több a drog, ahogy egyre több lett a turista. A rendszerre rátelepültek hamis drogokkal kereskedő csalók, de valódi kábítószer-kereskedelem is folyik Belső-Erzsébetvárosban – írják. Az éjszakai élet szereplőivel, rendőrökkel, klubtulajokkal, dílerekkel beszélgettek, hogy bemutathassák a rendszer jelenlegi működését.

bulinegyed4_1.jpg

Többek közt ezekre a kérésekre próbáltak meg választ kapni:

  • Miért nem söpri ki a csalókat a rendőrség a bulizó turisták kedvenc utcáiról?
  • Egyáltalán kik ezek a csalók? Tényleg nincs közük droghoz?
  • Ha nincsenek igazi utcai árusok, honnan szerzik be a kábítószereket a bulizók? Mert beszerzik: tánctereken látványosan kapkodják be a drognak látszó tablettákat, kristálydarabkákat; dohányzókban, sarkokon érezni a fűszagot; és WC-ből kettesével, hármasával kijövő szipogó emberekbe sem nehéz botlani.
  • És végezetül: miért nincsenek a kerületben látványos akciók, amikor nyilvánvaló, hogy sok az éjszakában a kábítószer?

A kerület éjszakai életében otthonosan mozgók között az a szóbeszéd járja, hogy a kábítószerekhez és a prostitúcióhoz kapcsolódó bűncselekményeket lazábban kezelik a bulinegyedben, mert ezek az ilyen negyedek „kellékei”. Összességében nem zavarják, hanem éppen hogy vonzzák az ide látogatókat.

… a történetek széles skálán mozognak, de a két leggyakoribb, hogy a tulajdonosok bizonyos százalékot fizetnek a bevételből azért, hogy hosszabban tarthasson nyitva egy hely, ne menjenek arra gyakran a különféle hatóságok ellenőrizni; és bizonyos vállalkozókkal, cégekkel kell szerződéseket kötni különféle szolgáltatásokra azért, hogy „barátok maradhassanak” a hely tulajdonosai a „fontos emberekkel”.

Nem hiszem, hogy túl sok mindent kell ehhez még hozzáfűzni. Mindenesetre érdemes elol- vasni a teljes írást, s bár túl mélyre nem ásott a T. Szerző, azért itt-ott vannak benne finom kis utalások... (Megj.: a 2017-es adatok szerint 1 098 vendéglátóhely van a kerületben.)

Payns

P.s.: Ma éjjel vajon hányszor intézkedett a rendőrség a kerületünkben, és milyen ügyekben jártak el? A dílerekre vagy a hajléktalanokra vadásztak? (via Vajnai Attila)

***

Elítélték az első hajléktalant Budapesten, figyelmeztetést kapott - Egyórás volt az első per, amit egy fővárosi hajléktalan ellen indítottak, életvitelszerű utcán élés miatt. A férfi a Nyugati téri aluljáróban aludt, 16-án néhány óra alatt összeszedte a 3 figyelmezte- tést, másnap megkapta a negyediket is. Kérdés: miből gondolja a rendőrség, hogy ha 3 óra alatt 3-szor felszólít, akkor a hajléktalannak megoldódik a helyzete? (HVG)

Szólj hozzá!