A mi Erzsébetvárosunk

Nem megy a fogyasztás [237.]

Helyünk a világban.

2022. június 24. - amier

A fogyasztás alapján az EU-s országok közül
csak Bulgáriában élnek rosszabbul az emberek, mint Magyarországon. (Qubit

Az egy főre jutó tényleges fogyasztás azt méri, hogy valaki — a vásárlóerővel korrigálva, ténylegesen — mennyit tud költeni egy évben árukra és szolgáltatásokra.

fogyasztas.jpg

Nálunk kevesebbet már csak a bolgárok fogyasztanak. Magyarország előre megy, oké. Pirosló arccal és piros-fehér-zöld zászlókkal, oké. Én meg eközben egyre inkább konzer- vatívnak érzem magam. Nem lehetne inkább hátra? Vagy ha legalább megállnánk!

(Az ábra címe miatt kérem szíves elnézéseteket: nem én voltam!)

Fügedi Ubul

*

Nem is értem a fentieket, annyi kiváló szakemberünk van (Parragh, Nagy, Matolcsy, stb)... Hétfőn például a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával tartott közös sajtótájékoztatót a belföldön világhírű Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki a jelenlévőknek rövid közgazdasági oktatást is tartott, mondván: az élelmiszer most azért drága, mert tavaly olcsó volt, jövőre azért lesz alacsonyabb az infláció, mert most magas, az extraprofit pedig létezik, mert ő tanította is az egyetemen, minden más csak duma, mindezeken túl pedig az is negatí- van befolyásolja az árak alakulását, hogy hazánknak nincsen kikötője.

Emlékeztető: Idiótának azért még nemzetközi nagyvállalatok is ritkán neveznek minisztereket. Alapos gyanú nélkül még ritkábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9417866739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása