A mi Erzsébetvárosunk

Díszpinty [205.]

2022. március 03. - amier

Debreceni Egyetem: Vlagyimir Putyin nem jogosult a díszpolgári cím viselésére. (Telex

2017-ben, a Krím pacifikálása után a Debreceni Egyetem „díszpolgárává” avatták Putyin orosz elnököt, hát igen. Reza Pahlavi sah annak idején az ELTE díszdoktora lett, ez azért mégse annyira durva.

dr_bubo1.jpg

Ukrajna lerohanása után az erre a gesztusra emlékező tömegek árasztották el leveleikkel az egyetemet, amelynek melegen ajánlották e megtisztelőnek vélt cím törlését. Szilvássy Zoltán rektor mostanra jutott el odáig, hogy megossza a sajtóval idézésre méltó gondolatait:

A Debreceni Egyetem szabályzata szerint a civis honoris causa kitüntetésre javasolt személynek nyilvános ünnepélyes szenátusi ülésen kell átvennie kitüntetését...

Akinek az oklevelét az egyetem nem adta át, az nem birtokosa a címnek, így nem jogosult annak viselésére. A Szenátus soron következő rendes ülésén napirendjére tűzi a kitüntetés odaítéléséről szóló határozatának hatályon kívül helyezését is.

Ez a bátor és merész ember egyúttal kezdeményezte a kormányhivatalban nevének Dávidházi Salamonra változtatását.

Fügedi Ubul

P.s.: S ha már különféle díszmadarakról van szó… Ahogy az előző posztban már meg- említődött, 2021 decemberében Szijjártó Péter roppant büszkén jelentett be, hogy ő Moszkvában Lavrov orosz külügyminisztertől (azaz Putyintól) megkapta a „Barátság” érdemrendet „a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán”. Tegnap viszont már sunyin azt nyilatkozta, hogy ennek a kitüntetésnek „a jelenlegi helyzetben nincs jelentősége”. És ez a kakadu jóember a magyar külügyminiszter, aki a hírszerzést felügyeli. De gondolom, ennek sincs jelentősége…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9417771494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása