A mi Erzsébetvárosunk

Szállodát ide, ezeret! [178.]

2021. november 11. - amier

Az Almássy tér (ASZK), a Kertész utca, a Síp és Dohány utca után itt az újabb szálloda-építés a Kazinczy utcában, csakhogy örüljön a nép, az istenadta nép. Még október elején derült ki, hogy a bulinegyed kevés, valóban jó helyei közé tartozó Mika Tivadar Mulató és Kert bezár, a Kazinczy utca 43-45. szám alatti foghíjtelekre (a kerthelység helyére) pedig rövid időn belül egy jókora szálloda épülhet, az építési engedélyt már megkapták.

kazi4345-1.jpg

Részletek a 24.hu-n olvashatók, a tervezett szállodáról Vincze Miklós – aki megint csak utánajárt a dolgoknak – ezt írta még október 9-én:

A helyszínrajzot nézve újabb részleteket is megismerünk: jól látszik, hogy a földszint + 5 emeletes leendő épület alá három, a telek teljes egészét kihasználó parkolószint kerül, a kötelezően előírt zöldterületi minimumot (30%) pedig részben zöldtetővel kívánják elérni, éppen a határérték feletti (30,16%) arányt hozva.

A terveket nem az Altro, hanem a területet szeptemberben átvett Kazinczy Hotel Kft. válthatja majd valósággá – derül ki a Kazinczy utca 43-45. földhivatali tulajdoni lapjáról. A  nyilvánvalóan a szálloda létrehozásá- ra született projektcég nevét látva felmerülhet a gyanú, hogy a munkákat végül egy, a korábbitól különböző tulajdonosi kör kezdi meg, a cégjegyzék azonban megcáfolja mindezt, hiszen a 2021 áprilisában született Kazinczy Hotel Kft. mögött továbbra is az Altro áll.

kazi4345-2.jpg

Kocsmainvázió után itt az új jelszó: minden utcába szállodát! Petőfi megmásított sorával élve: „Száz szállodát, ezeret!”

És ha jól látom, meg is fogjuk kapni.

 (A képek öt éve, 2016 nyarán készültek.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1416753300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása