A mi Erzsébetvárosunk

A "védelem" fogalmának új értelmezése [10.]

2020. május 27. - amier

Az év végéig miniszteri engedéllyel vehetnek csak
stratégiai vállalatot külföldiek. (444.hu)

Vannak ugyebár sérülékeny cégek. Olyanok, amelyek normál viszonyok közt nyereségesen üzemelnek, illetve tudnának üzemelni, de (még) nincsenek tartalékaik, és emiatt szinte bármilyen komolyabb vis major összeomlasztja őket. Visszaesik a bevétel, a számlák meg jönnek; bank nem hitelez — csőd, eladás.

meszarosorban2016.jpg

Vannak a direkt erre utazó kockázati jellegű befektetők, akik célzottan ezeket vásárolják fel — vagy azért, hogy felélesszék őket, vagy hogy lenyúlják a vevőkörüket meg miszösz; nem értek én ehhez. Az azonban evidencia, hogy minél több ilyen vevő van a piacon, a szerencsétlen befuccsolók annál többet képesek megmenteni befektetésükből. Több vevő — jobb ár.

Tehát kormányunk kizár egy sor ilyen potenciális vevőt, hogy ne maradjon más felvásárló, mint a költségvetési pénzekkel kitömött strómanok. A termőföldeknél és az erdőknél már láthattuk ezt — győztes csapaton ne változtass!

Az egészben az egyedül megdöbbentő, hogy ezt van pofájuk "gazdaságvédelemnek" hívni. Mi tagadás, ezek a fiúk újra és újra meg tudnak lepni.

Fügedi Ubul

***

Bár elvben már a kormány április elején bejelentett gazdaságvédelmi akciótervében is szó volt arról, hogy a kormány "megvédené" a magyar vállalatokat attól hogy külföldiek vásárolják fel vagy szerezzenek bennük tulajdonrészt - ún. tőkebevonás -, az erről szóló kormányrendeletet végül csak hétfőn jelentették meg a Magyar Közlönyben, írja az Mfor.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1815719822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása