A mi Erzsébetvárosunk

974. A köz meghallgattatott

2019. december 12. - amier

Jó estét, jóestét. Nos kérem tisztelettel, így a szeretet nagy ünnepe előtt ismét megvolt, lezajlott a várvavárt kerületi közmeghallgatás. Hétfőn délután Erzsébetváros nemrégiben megválasztott, új képviselőtestülete mindenkit 3 órán át közmeghallgatott az EröMűvház nagytermében. Mert annyira szép és jó, amikor a köz évente egyszer szigorúan be- és elszámoltathatja választott képviselőit…

kozmeghallgatas2019.jpg

Fotó: Szücs Balázs / Facebook

Akik valamilyen oknál fogva nem tudtak ott lenni a demokrácia évenkénti egyszer kötelező nagy ünnepén, azok sem maradtak ki semmiből, volt több élő közvetítés is, pl. az „Erzsébetváros hírei” Facebook-oldalon, vagy az Élhető Erzsébetváros oldalán megnézhető egy-egy videó a helyi közakarat idei megnyilvánulásáról.

Más: Az ittlakunk.hu tegnap interjút készített Niedermüller Péterrel. Egy rövid rész ebből, amire Pikó András, a 8. kerület polgármestere azonmód reagált is a Klauzália fb-oldalán:

"Már folynak egyeztetések a fővárossal, a VIII. és a IX. kerülettel, amelyeknek vannak olyan övezeteik, ahova szívesen átvinnének ilyen ’tombolós’ vendéglátóhelyeket, úgy, hogy nem nagyon zavarnának senkit." (Niedermüller)

„Tegnap viccesen beszéltem erről Niedermüller Péterrel, hogy ’folyik át’ a bulinegyed hatás a Palotanegyedbe, de itt biztosan nem lesz olyan szabályozás, ami kedvező lenne a romkocsmáknak, elég feszültség van a 8.kerben a arbnb-zéssel kapcsolatban is. (Pikó)

Van még kérdés? Nincs kérdés. A részleteket meg tessék elolvasni az ittlakunk.hu-n.

P.s.: Nem tudja valaki véletlenül, hogy most – miután Bárdi Zsuzsa és a Momentum frakció megkérte a munkacsoportba „kisorsolt lakót”, hogy legyen már oly kedves, és lépjen vissza – mi van? Megy tovább a sorsolgatás, addig amíg? Vagy ennyi volt, oszt’ jónapot?…

***

Sorsolás, mindhalálig. Tegnapi bejegyzés az Élhető Erzsébetváros fb-oldaláról: Mai napon került sor a munkacsoportba jelentkező civil szervezetek egyeztetésére. Az egyez- tetésen nem született döntés, így a jövő héten közjegyző jelenlétében sorolják ki, hogy az Új7 Egyesület és az Élhető Erzsébetváros Egyesület közül ki képviselje a helyi civil szerve- zeteket a munkacsoportban. Az az egyesület, amelyiket nem húzzák ki a sorsoláson, a szóbeli megállapodás szerint tanácskozási joggal vehet részt a munkacsoport ülésein.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3515349496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása