HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.06.20. 19:00 amier

915. Miben bízhatnak a nyugdíjasok?

Címkék: gazdaság nyugdíjasok szegénység létminimum napi.hu

A napi.hu készített a fenti címmel egy összefoglalást a kormány hosszútávra tervezett humán kiadásairól. A költségvetés tervezetéhez tartozó ötvenéves kitekintésben soksok érdekes szám olvasható. Azon el lehet gondolkodni, mennyi a realitásuk, de arra érdemes figyelni, hogy mit tervez ez a kormány.

nyugdijas1.jpg

Tehát:

  • Európában nem meglepő, hogy várható az ország lakosságának csökkenése, ezen belül növekszik az idősek aránya.
  • A nyugdíjkorhatárt változatlanul 65 évre tervezik, és az éves nyugdíjemelést a várható inflációval számolják. Így a nyugdíjkiadások 50 évre évi 1,7 %-kal nőnének. Ezt már nehezebb elhinni, hiszen az erősen növekvő nyugdíjas létszám és az új nyugdíjasok növekvő kezdő nyugdíjösszege mellett ehhez árszínvonal csökkenés kellene (a most is érezhető 3,5 % növekedés helyett).
  • Közben az egészségügyi kiadások évi 1,1 %-kal növekednének, a hosszú távú ápolás pedig 0,2 %-kal. Ha ez igaz lenne – miközben csak az egészségügyi béremelési ígéretek sokkal magasabbak – akkor az idősebb emberek mielőbbi halálára számítanak.
  • Az oktatási kiadások fél százalékokat nőnének évente, ahol szintén ütközés van a béremelési ígéretekkel és szintén nem elemeztük az oktatási szerkezet megváltozatásának növekvő költségigényét.

Nem beszéltünk a jelenleg is gyalázatosan alacsony nyugdíjakról.

Ugyancsak tegnapi hír, hogy a nyugdíjas létminimum 85 338 forint, tehát több mint félmillió nyugdíjas kap kevesebbet a létminimumnál. Ugyancsak nem beszéltünk az egyre gyengébb egészségügyi ellátásról és a több idős ember nagyobb gondozási igényéről.

Mindezek után az újságcikk eredeti címéhez vissza: Miben bízhatnak a nyugdíjasok? Ennek a kormánynak a mielőbbi elsöprésében.

Gergely József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9814904010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.