HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.06.02. 18:00 amier

909. Fórum volt…

Címkék: rendőrség önkormányzat közbiztonság lakossági fórum bulinegyed

Pár napja, május 30-án, csütörtök délután a Fasori Evangélikus Gimnáziumban került megrendezésre a közbiztonságinak nevezett fórum. A polgármestert hiába vártuk, Veres Zoltán önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság és a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság tagja képviselte helyette a Hivatalt. A közel 2 és fél órás kérdések-feleletek után a „bulinegyed” okozta problémákat nem sikerült megoldani…

kb_forum20190430.jpg

Hét fent, 14 lent? (via Facebook)

Az elhangzottak szerint:

  • Sűrűbb, rendszeresebb ellenőrzés, a lakossági bejelentések hatékonyabb kivizsgálását remélhetjük.
  • A hangos ordítozás, randalírozás megfékezése nem rendőri feladat, a Rendőrségnek nincs hatásköre ezek ellen fellépni, intézkedni. A rendőrkapitány szerint az éjjelente vonuló, hangoskodó turisták viselkedése nem a közbiztonság kategóriájába tartozik.
  • A bűnözés szerkezete átalakult, csökkent például a lakásbetörések, autólopások száma. Viszont például az autókban okozott károk nem kerültek megemlítésre.
  • A rendőrök és közterület felügyelők hibáit kivizsgálják, ha bejelentik.

A megjelent – nem túl népes, mondhatnám gyér számú – lakosság feltette kérdéseit, a fórum gyakorlatilag kulturált, de kemény párbeszédekkel tarkított és eredménytelen volt.

Azt hiszem, hogy a megoldást az önkormányzati választás jelenti majd.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Zaj van, babám! - Egy hete a „bulinegyed” hivatalos éjjeli zajszennyezéséről, a mind- ezidáig elhallgatott, tízmilliós nagyságrendű közpénzbe kerülő zajmérési eredményekről, zajtérképekről írt egy hosszabb, igencsak összeszedett posztot a Hetedhétker blogon Novák Gergely – bár nem rövid, tessék feltétlenül elolvasni, mert súlyos dolgokról szól. 2017 nyarán Erzsébetváros polgármestere – minden konkrétum nélkül – megoldást ígért a bulinegyedben tapasztalható zajjal és egyéb problémákkal kapcsolatban. Vattamány Zsolt akkor azt mondta, hogy egyelőre muníciót gyűjt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4514875162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.