HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • amier: Elképzelhető - csak eddig még nem sikerült adatot előbogarászni erről... (2019.04.18. 11:36) Dob utca 70.
  • Virgin Mojito: Mivel a Bimbó út 54. szám alatti villájukat (Hoffmann Antal vendéglős és felesége, szül. Mentzel A... (2019.04.18. 10:33) Dob utca 70.
  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.04.06. 20:27 amier

890. S lágyan felszállt a füst

Címkék: kampány választás ellenzék jelöltállítás polgármester-jelölt

Közösen indul az ellenzék (egy része) az őszi önkormányzati választáson Budapesten. Ezt ma a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, és megnevezték a budapesti polgármester-jelölteket. Tehát felszállt a füst, a konklávén részt vevő bíborosok hosszas vajúdás után meghozták a döntésüket. A megállapodás mind a 23 kerület négypárti jelöltjét megnevezi, Erzsébetvárosban a jelölt Niedermüller Péter (DK - EP-képviselő) lett.

borisz.jpg

A kérdés már csak az, hogy egy hirtelen idepottyantott jelölt egy előválasztáson vajon mi- lyen eredményt tudna elérni egy Erzsébetvároshoz ezer szállal kötődő kihívóval szemben. A regnáló fideszes polgármesterrel szemben többek között az is gyakran elhangzik, hogy azért nem tudja, mi zajlik a kerületben, mert nem itt lakik. Megjegyzem, a rendszerváltás óta egészen a fideszes Vattamány Zsoltig minden erzsébetvárosi polgármester a kerületben lakott, és nem csak arra a néhány hónapra, amikor a választás éve volt.

Molnár Zsolt a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy több hónapos tárgyalás után született a megállapodás, és a most megegyező pártok célja közös, leváltani a NER-t.

Karácsony Gergely még február elején mondta, hogy ha fene fenét eszik, akkor is lebontják a pártok és a szavazók között kialakult falat, azaz, tavaszra minden kerületben meg kell találni a Fidesz helyi urának legesélyesebb kihívóját az önkormányzati választásra. Ha pedig kétség merül fel, előválasztást kell tartani az adott kerületben.

Puskin Borisz Godunov c. művében Grigorij, az ifjú szerzetes megtudja, hogy pont annyi idős, mint amennyi Dimitrij, IV. Iván cár meggyilkolt fia lenne. Úgy dönt, hogy magát Dimitrijnek kiadva, megpróbálja magának megszerezni a trónt. Megszökik a kolostorból, hogy Lettországban keressen támogatókat tervéhez. A határon aztán egy kocsmában sarokba szorítják a zsandárok. Társai, akikkel együtt ment odáig, elfor- dulnak tőle. Amikor ráébred, hogy nincs más esélye, belevágja az ablakba az asztalt, és kiugrik rajta. Egy éven belül ő lesz Oroszország cárja.

Most nincs egy év hátra. Ez a meccs még nem lefutott, hiszen sokan lehetnek még, akik kivágják az ablakot, s akkor néhányan biztosan meglepődnek majd.

További szép estét mindenkinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1414744685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.