HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • A.anyta: A ház tervezője Böhm Henrik és Hegedűs Ármin építészpáros. Böhm Henrik( várpalota, 1867-Budapes... (2019.05.20. 16:32) Kazinczy utca 16. - mikve
  • Tom Konyves: Itt laktam 1947-1957. Akkor Mayakovsky Utca vólt a neve.Ma kitaláltam hogy 1891-ben itt nyitotta ... (2019.04.22. 21:43) Király utca 27.
  • Hungryhorse: Későn jött a mentő? Óooooorbáaaaaan! (2019.04.22. 07:21) 895. Tehetetlen düh
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2019.01.06. 20:00 amier

860. Gazdasági megfontolások

Címkék: budapest városliget idegenforgalom ner városliget zrt

Még mindig a Ligetről: LIGET MONITOR - számba vettük a Liget projekt költségeit

"A Városliget Zrt. kezdettől azzal védi a terveket, hogy a projekt belátható időn belül vissza fogja hozni a befektetett (akkori számítás szerint) 150 milliárd forintot az idegenforgalmon és a kereskedelmi többletbevételeken keresztül" — nos, ez ún. pofátlan baromság. A Liget (mondjuk így) átalakítása egyetlen plusz turistát sem hoz az országnak. Legfeljebb arról lehet szó, hogy akik idejönnek, többet költenek a Ligetben, mint azt egyébként tennék. Tehát az a pénz, ami itt nyereség, az máshol veszteségként jelenik meg.

liget_bulinegyed1.jpg

Mindez teljesen független attól, hogy az eddig elkészült létesítmények (némelyike) nem- hogy nyereséget nem hoz, de még a fenntartás költségeit sem termeli meg, még azzal a bizonyos ezer forintos (háromszoros árú) kürtőskaláccsal sem.

Érdekes egyébként, hogy:

  • kormányunk, amely egyébként minden lehetséges alkalommal fellép a piac és annak értékmérő szerepe ellen, ebben az elvileg nem üzleti, hanem kulturális szolgáltató negyedben miért nem ír elő hatósági árakat (ami amúgy kedvenc szokása);
  • a kormánytól eltérően (amint ez a szöveg is jelzi) nyereségorientált képet láttató Városliget Zrt. miért nem csökkenti a bérleti díjakat ott, ahol a jelenlegi díjakkal az üzlet gazdaságosan nem üzemeltethető...

Ne azt figyeljük, amit mondanak, hanem azt, amit csinálnak — és az borzasztó.

Fügedi Ubul

***

A Városliget pusztítása szimpla üzleti ügy. Két probléma lesz: a Ligetet tönkreteszik, miközben ami elkészül sokkal többe fog kerülni. (via Gergely József)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1514542426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.