HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • A.anyta: A ház tervezője Böhm Henrik és Hegedűs Ármin építészpáros. Böhm Henrik( várpalota, 1867-Budapes... (2019.05.20. 16:32) Kazinczy utca 16. - mikve
  • Tom Konyves: Itt laktam 1947-1957. Akkor Mayakovsky Utca vólt a neve.Ma kitaláltam hogy 1891-ben itt nyitotta ... (2019.04.22. 21:43) Király utca 27.
  • Hungryhorse: Későn jött a mentő? Óooooorbáaaaaan! (2019.04.22. 07:21) 895. Tehetetlen düh
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.12.10. 18:00 amier

851. Ugye nem felejtettük el?

Címkék: gyász átlátszó.hu ferenczi krisztina

A napokban, pontosabban tegnap, december 9-én lett volna 68 éves Ferenczi Krisztina. Már több mint három éve nincs köztünk. Az egyik legkiválóbb oknyomozó újságíróként dolgozott, amíg bírta erővel. Kíméletlenül és megfélemlíthetetlenül akarta olvasói elé tárni a mai rendszer minden visszaélését, hazugságát, csalását. Ugye nem felejtettük el?

ferenczi_krisztina_ff.jpg

"Tudtam, hogy ezt senki más nem csinálja meg. Nyilván vannak olyan tulajdon- ságaim, amik alkalmassá tesznek arra, hogy ez a történet megtaláljon engem. A legrosszabbak a legjobb tulajdonságaim is: hajlíthatatlan, megkörnyékezhetetlen vagyok. És kitartó, normális ember már feladta volna, én még nem. Hozzáteszem: nem Orbánék vagyona miatt volt ez az egész érdekes és fontos számomra, hanem az ország közállapotai miatt. Az, hogy Orbánék nem érthető módon gyarapodtak anya- gilag, fordulat a magyar demokráciában. Nekem ma sincs fogalmam arról, honnan van mindez, ami most az övék. Volt egyszer egy farmeres srác, most meg van egy dandy család...

Ma már egyértelmű, hogy Orbán újfeudalizmust épít és saját dinasztiát, nem négy, nem nyolc évre, hanem hetedíziglen.”

Tízmilliós Mercik suhannak a pusztában  Ferenczi Krisztina újságíró
(A Magyar Narancs ezzel az interjúval búcsúzott tőle)

Ne felejtsük el őt, se azt, amiről írt. És ezt se felejtsük el: “Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú (Átlátszó, 2012. május 14.)

a Szerk.

P.s.: Ferenczi Krisztina 2015. július 16-án hunyt el hosszú betegség után. Egy éve, 2017 decemberében avatták fel emléktábláját a XIII. kerületi Pannónia utcában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9214469300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.