HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.12.01. 19:00 amier

848. Építési engedély?

Címkék: népszava múzeum városliget civilek rondó városliget zrt garay klára

A Népszava pénteki számában ír arról, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szóban kihirdetett ítélete hatályon kívül helyezte a leendő – Néprajzi Múzeumnak csúfolt – városligeti konferenciaközpont építési engedélyét. (Ez az, amelynek az alapozá- sához az év elején kiástak a Dózsa György úton egy marha nagy gödröt, és ahol azóta is túrnak, fúrnak – s próbálnak lenyomni a torkunkon egy böhöm nagy kortárs épületet.)

Garay Klára lapnak elmondta, hogy egy hónapon belül írásban is megkapják az ítéletét. Amikor ez megtörténik, az új Néprajzi Múzeum építésével mindaddig le kell állni a Vá- rosligetnél, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet. Tájékoztatása szerint a bíróság egyebek mellett azzal indokolta döntését, hogy az engedélyeztetési eljárás során az ügyfélként bejelentkezett civil szervezetek és szakértőik számára nem biztosították a törvény által előírt iratbetekintési jogot.

Értesülésünkre és cikkünkre közleményben reagált a Városliget Zrt.: ebben azt hangsúlyozzák, hogy eredeti ütemezésnek megfelelően folytatódik a Néprajzi Múzeum építése, nem lesz semmilyen leállás. (via Népszava)

A jogállam dicsérete! A Betonkeverő Zrt. nyilatkozott, hogy a bíróság ítélete nem lassítja a munkálatokat. Értjük. Ha mi, mint állampolgár építkezünk, akkor sem akadályoz bennünket, ha nem érvényes az építési engedélyünk. (via A Városliget barátai)

P.s.: Ha valaki esetleg nem lenne képben: a Néprajzi Múzeum oda épül(ne), ahol eddig soha nem volt épület. Ez volt a park történeti főbejárata, a Rondó, amit most végképp tönkretenni kívánnak. Azoknak pedig, akik esetleg elhinnék, hogy itt tényleg múzeum épül(ne), itt van néhány tény. A Városliget beépítésének első két éve pedig itt olvasható; külön érdekesek az ábrák.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Az építkezés előkészítése már eddig is vagyonokat vitt el: jelentős drágulás után az épüle- tet 1,8 milliárd forintért tervezték meg, az előkészítő földmunkákat pedig Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végzi 2,5 milliárd forintért. A Közbe- szerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció alapján az is eldőlt, ki húzza fel a félig föld alatt lévő épületet: a múzeum és a látogatóközpont felépítését 25 milliárd 970 Ft-ért a ZÁÉV Zrt.-re bízzák.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8814408272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2018.12.03. 09:22:02

Jogerős-e már ez az ítélet?

amier 2018.12.03. 11:07:58

Jelenleg ennyit tudni:
• a bíróság az első fokú hatóságot, az V. kerületi kormányhivatalt jogerősen új eljárásra utasította
• egy hónapon belül írásban is meg kell érkeznie az ítéletnek
• ekkor a Néprajzi Múzeum építésével le kell állni, mindaddig, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet
• szinte biztos, hogy az V. kerületi kormányhivatal az új eljárásban is engedélyezni fogja az építkezés folytatását.