HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.11.23. 14:08 amier

845. Jó ötletnek látszott

Címkék: önkormányzat felmérés szobor madách tér VII. kerület

A múlt héten Erzsébetváros egyik központi helyére – a Madách tér bejáratának kellős közepébe – került R. Törley Mária egészalakos köztéri szobra, amely az ernyőt tartó, távolba néző Erzsébet királynét ábrázolja. Mi ennek az eseménynek örömére négy napja feltettünk ide a blogra egy szavazást, vagy ha úgy tetszik, egy közvélemény-kutatást.

sissi_szobor4.jpg

Fotó: Bődey János / Index

Eredetileg a hét végéig terveztük fent tartani az oldalon, de már a második nap közepére kialakult a lentebb látható eredmény, és nem, az istennek sem akart jelentősen változni az arány (1-2 tizedet ment le vagy fel), annak ellenére, hogy ebben a pár napban több mint 900-an vették maguknak a fáradtságot, hogy válasszanak a négy megadott lehetőség kö- zül. Az eredmény önmagáért beszél; ennek alapján nem igazán állítható, hogy az emberek elégedettek lennének a kerület legújabb szobrával, ill. annak helyszínével.

A korábbi, a közösségi médián megjelent karcos vélemények alapján nekünk különösebb meglepetést nem okozott az eredmény (de az aránya igen), maximum az illetékes elvtársaknak kell(ene) elgondolkodni azon, hogy egészen biztosan jó döntés volt-e így ez a szoborállítgatás. Vagy csak jó ötletnek látszott…

Az egyáltalán nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk (lásd. még: szavazás) az alábbi eredményt hozta:

szavazas20181123.jpg

(Szavazás lezárva: 2018. 11.23. 14:00)

Ajánlott irodalom: 

Alighanem a jövő történészeinek tollára való szappanoperás história, hogy miközben Zala történelmi patinájú, körcsarnokától megfosztva is kvalitásos Sisi-szobra az Erzsébet híd budai lábánál eldugva búsong, egy új, vitatott minőségű, környezetidegen művet szánnak kerületi szimbólumnak – a harmadik köztársaság kikiáltásának harmadik évtizedében. (Murányi Gábor / HVG)

Megj.: Belegondolkodva, hogy miután kiderült, az eredetileg elképzelt helyre nem tehették a már megrendelt szobrot – mert az ott álló Faun-kutat nem engedték elvinni, igen helye- sen – Erzsébetváros kifinomult ízlésű vezetőinek nem igazán maradt más helyszín, mint a mostani. Nem mintha ettől jobban tetszene a helyszínválasztás, de azt hiszem, hogy egy- szerűen nem találtak más helyet a szobornak. Beállt a kékhalál, s – jobb híján, sőt, minden más lehetőség híján – maradt a Madách tér.

***

Lomtalanítás van ma (és holnap) Erzsébetvárosban! Járdákon, utakon – és főleg a tereken – óvatosan tessenek közlekedni, mert már kirakták a lomokat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6914388692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.