HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.11.16. 18:00 amier

843. Formai hibák, ja

Címkék: testületi ülés interpelláció gotthard gábor élhető erzsébetváros

Nos, kérem tisztelettel, most csak egészen röviden, de később még visszatérünk a témához. Szerdán megvolt, lezajlott az a rendkívüli testületi ülés, ahol eldőlt az évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás időpontja: 2018. december 18. 17.00 óra, helyszín a Fasori Evangélikus Gimnázium. Aztán: dr. Gotthárd Gábor jegyző úr formai hibákra hivatkozva szabálytalannak minősítette Moldován László és Szücs Balázs képviselők interpellációit, azokat nem tartotta elfogadhatónak.

testuleti20181114-1.jpg

Így aztán nem derült ki, hogy hány alkalommal korlátozta a jegyző a lakosságot zavaró vendéglátóhelyek nyitvatartását az elmúlt három évben. És az sem derült ki, hogy a Belső- Erzsébetváros problémáival foglalkozó ideiglenes bizottságot miért nem hívták össze még egyszer sem,

valamint válaszra vár, hogy a polgármester beszél-e a kerületi rendőrka- pitánnyal annak érdekében, hogy egy lakossági fórum keretében meghall- gassák a lakók problémáit. Moldován képviselő úr, bár elismerte, hogy nem írta alá az interpellációt, értetlenkedve fogadta, hogyha korábban elég volt az email cím is, amelyből kikövetkeztethető a név, akkor most miért nem fogadja el a jegyző. Ennél a résznél átmenetileg kocsmaállatkertté alakult az ülésterem, félidióta módon vigyorogtak egyes képviselők, de még dr. Mészáros Zoltán, a jegyzői iroda vezetője is.

(Minderről az ÉE-csoport oldalán olvasható egy egészen részletes beszámoló, ugyanott megnézhető egy, a testületin készült videó is.)

Megj.: Remélhetőleg a jegyző úr minden más esetben is ugyanilyen szigorúan ragaszkodik majd a formai követelményekhez és szabályokhoz… legalább is abban a pár hónapban, ami még hátra van. Vérlázító ez az egész.

További szép estét mindenkinek.

a Szerk.

P.s.: A napokban Erzsébetváros 136. születésnapja alkalmából Erzsébet királyné szobrot avattak a Madách téren. Ami valami egészen félelmetesen gagyi lett. Lásd. még: Istenem, mi szükség volt erre a szoborra? Vagy: Újabb rohamot intéztek a harmadvona- las szobrok Budapest…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1114376437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.