A mi Erzsébetvárosunk

810. Önnek 1 új üzenete jött

2018. augusztus 09. - amier

Pontosabban kettő, két különböző témában. Az egyik a blog Facebook-oldalára – az előző, fakivágós poszt kapcsán – közvetlenül nekünk íródott, a másik az Új7 2019 csoport oldalára került fel, és nem minden tanulság nélkül való az sem. Nem is cifráznánk tovább, közreadjuk őket úgy, ahogy vannak. Aztán lehet elgondolkodni a dolgokon.

Íme, az első:

Tisztelt Közösség! Én a Bethlen G. utca környékén lakom. Szomorúan tapasztalom, hogy sorra száradnak a fák lombjai, úgy a dézsás, mint a talajba ültetett fák. Volt időszak – nem is olyan régen – amikor rendszeresen öntöztek tartállyal felszerelt kocsiról ezeket a fákat. Mostanában nem láttam, hogy öntöznének. Minél nagyobb a forróság, annál több fát vág- nak ki, tereket betonoznak le, pedig pont fordítva kellene, hogy történjen.

És a második:

A múlt hét egyik napján hajnali 5 óra körül munkába indulás előtt a társasházunkban azt látom és hallom, hogy 2 egyed berúgva a kaput bejön a kapualjba a vihar elől. Majd az egyik bugyikék pólóban elkezdi ököllel beverni a postaládákat. Tanakodtam egy kicsit, majd hívtam a 112-t ahonnan átkapcsolat a kerületbe, felvették az adatokat, majd itt is kértem egy járőrt. Mivel szakadt az eső ezért biztos voltam benne, hogy ha sietnek, akkor ott érik őket, így is lett.

Jött a telefon, hogy fáradjak ki a járőrökhöz, ami nem volt gond hiszen amúgy is munkába megyek. Hát... A postaládák ott voltak beverve, az illető tagadta, kamera ritkán van kirak- va. Bevitték a 7. kerületi kapitányságra meg engem is egy másik kocsival, mint tanút. 9:15 órakor tudtam kijönni igazolással... A végeredmény az lesz, hogy az ügyet megszüntetik, mert nem bizonyítható. Az egésszel csak én szívtam és a munkatársam akinek +4 órát kellett dolgoznia, amíg én be nem értem...

Amíg várakoztam a beérkező rendőrök a váltásnak azt mondák semmi nem történt egész éjjel a kerületben kivéve a mi postaládás dolgunkat... Hát ez is eléggé felháborított, mert hol jártak ezek egész este!

Nemrég láttam négy tök igazi, felnőtt rendőrt a bulinegyedben. Az Akácfa utcai parkolóháztól nem messze dohányoztak és beszélgettek egy csoportban, az autójuk takarásában. Gondolom, a műszak végén majd jelentik, hogy ma sem történt semmi. (via N. Kósa Judit)

A két üzenetből (levélből) úgy tűnik, hogy valamiért nem elégedettek az emberek itt a ke- rületben. Nagyon nem elégedettek. Vajon miért?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9614172161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rugovicsvalagba 2018.08.18. 10:38:04

"Jött a telefon, hogy fáradjak ki a járőrökhöz, ami nem volt gond hiszen amúgy is munkába megyek. Hát... A postaládák ott voltak beverve, az illető tagadta, kamera ritkán van kirak- va. Bevitték a 7. kerületi kapitányságra meg engem is egy másik kocsival, mint tanút. 9:15 órakor tudtam kijönni igazolással... A végeredmény az lesz, hogy az ügyet megszüntetik, mert nem bizonyítható"
Ezen nincs mit háborogni. Egy állítás, egy tagadás. Ha mobillal felvette volna a levélíró,vagy kamerafelvétel készült volna akkor más lenne a helyzet. Mi alapján fogadta volna el hitelesnek a levélíró állîtását a rendőrség a másik állítással szemben?
süti beállítások módosítása