HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.08.06. 19:00 amier

809. 650 fát akarnak kivágni

Címkék: városliget civilek zöldterület ligetvédők

„A jó ügyekért nem azért küzdünk, mert van esélyünk a sikerre,
hanem azért, mert azok a jó ügyek.” 

Platánok, hársfák, japánakácok a (halál)listán – írja a Ligetvédők fb-oldala. Több mint hatszáz fa kikerült a megtartandó fák köréből a legújabb Városligeti Építési Szabályzat listája szerint. Nem túlzás szándékos fairtási tervről beszélni: a Szabályzat szerint ugyanis ezeknek a fáknak nem kell biztosítani az „életteret”, azaz kivághatók, illetve gyökérzetük, lombozatuk korlátozás nélkül csonkítható.

liget2018_fa1.jpg

A Ligetvédők szeretnék megmutatni, milyen ökológiai és anyagi kárral fog járni ez a pusz- títás, ezért jónéhány fára Faértékelő lapot tettek, de továbbiak felhelyezését is tervezik.

Segítsetek megmenteni a Liget pótolhatatlan fáit! Meg kell állítanunk ezt az esztelen rombolást! – írják még.

P.s.: Van a Ligetben egy csomó olyan fa, amelyeket tényleg célszerű kivágni és pótolni. Egyrészt vannak súlyosan beteg, elöregedett példányok, másrészt meg olyanok, amelyeknek egy magára vmit is adó parkban eleve nem kéne ott lenniük (de semmiképp sem ennyinek). Utóbbira az én példám a nyugati ostorfa, amivel tele vannak Bp. utcái, mert mindent kibír. Éppen ezért gondozott, korlátozott járműforgalmú parkba olyasmiket kell ültetni, amik az utcán nem bírnák ki; roppantul tudnék örülni az arborétum jelleg erősítésének. (via Fügedi Ubul)

***

Már csak az a kérdés: hogyan fogjuk megmagyarázni az utódainknak, hogy végignéztük, amint egy büdöslábú csőcselék elpusztítja, kisajátítja, leamortizálja a természeti kincse- inket, kiirtja a fáinkat, védett növényeinket? Tényleg az utolsó fának is neki kell essenek láncfűrésszel, hogy elég legyen? (via Kolozsvári Szalonna)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5714165673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.