HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • A.anyta: A ház tervezője Böhm Henrik és Hegedűs Ármin építészpáros. Böhm Henrik( várpalota, 1867-Budapes... (2019.05.20. 16:32) Kazinczy utca 16. - mikve
  • Tom Konyves: Itt laktam 1947-1957. Akkor Mayakovsky Utca vólt a neve.Ma kitaláltam hogy 1891-ben itt nyitotta ... (2019.04.22. 21:43) Király utca 27.
  • Hungryhorse: Későn jött a mentő? Óooooorbáaaaaan! (2019.04.22. 07:21) 895. Tehetetlen düh
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.06.22. 19:00 amier

794. Már raktározni is tilos?

Címkék: szegénység klubrádió hajléktalanság vásárcsarnok ételosztás heti betevő

Hallgatom ma reggel a Klubrádiót. Pikó András éppen arról beszél, hogy még nem létező szabályra hivatkozva dolgozik a hetedik kerületi önkormányzat.  A Heti betevő egyesület hetenként ételt szokott osztani a nagyon szegény embereknek. A Klauzál téri csarnok egyik raktárhelyiségét akarták kibérelni, hogy a nyersanyagot ott tárolják a főzésig. Elmondták azt is, hogy a készételt hajléktalanoknak és más szegény embereknek osztják.

heti_betevo1.jpg

Az illetékestől azt a választ kapták, hogy a hajléktalanság be van tiltva*, nem kaphatnak raktárhelyiséget. A hivatalos eljárás az, hogy ki kell tölteni egy kérdőívet: ki a kérelmező, melyik raktárt venné igénybe, milyen időtartamra, vállalja a házirendet, vállalja a díjak fizetését és az előírt biztosítékot. Ezután a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság dönt a bérbeadásról.

Itt azonban valaki vette magának a bátorságot, hogy a hivatalos eljárást megakadályozza, és már a kérdőív átvételét is megtagadta. Mi a különbség, hogy a sárgaborsót, lencsét, krumplit eladásig tárolják vagy kiviszik a csarnokból, megfőzik és kiosztják a sorba álló szegény, rászoruló embereknek?

Gergely József

***

Megj: "Szép, kifinomult jogi munka" - mondta Orbán a Kossuth rádióban az Alaptörvény szerdán elfogadott módosításáról és az ugyancsak aznap elfogadott Stop Soros törvényről. A gránitszilárdságú hetedik módosításában – a keresztény kultúra védelme mellett – betiltották a hajléktalanságot is. Kifinomultan. Gondolom, ez majd jól véget vet a szegénységnek meg az afféle összevissza hajléktalankodó magatartásnak, és ha nem, akkor már lehet a hajléktalan embereket, meg a rajtuk segíteni akarókat vegzálni ebben a szép, keresztény országban. (a Szerk.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9414065457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.