HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.06.13. 20:00 amier

791. Létükkel zavarják

Címkék: fidesz kormány szegénység hajléktalanság bajkai istván

„Fidesz megkéri önmagát, vésse már bele az alaptákolmányba,
hogy tilos hajléktalannak lenni.”  

Bajkai Istvánnak, a közpénzzel kitömött egykori alpolgármesterünknek tegnap délután volt pofája bátorsága kiállni és sajtótájékoztatót tartani arról, hogy ő (mint beterjesztő) és a fidesz alkotmányba foglalná, tilos legyen életvitelszerűen közterületen tartózkodni, és betiltanák a hajléktalanságot. Mert Bajkai szerint manapság ebben a kutyanagy jólétben minden megadatott a hajléktalanoknak, hogy ne legyenek hajléktalanok. Mert bőven van elegendő nappali és éjjeli szállás, különben is „a közmunkaprogramban mindenki részt vehet, hogy magáról, szállásáról gondoskodni tudjon.”

hajlektalansag2018.jpg

Aha. Mert ugye a közmunkásbér 54 ezer forintjából csudajó lakhatást és egzisztenciát lehet teremteni, ahogy ezt az egyik leggazdagabb fideszes képviselő a tizenkét kilónyi ara- nya mögül nyilván pontosan tudja. Mint ahogy gondolom azt is tudja, egy albérleti szoba 50-70 ezer forintba kerül a fővá- rosban. Megjegyzem, május elsejével ismét lejárt a kilakoltatási moratórium, folynak a kilakoltatások, egyre többen kerülnek az utcára…

Eközben ez a közpénzen dajdajozó, közbeszerzésekből kib@szottul jól élő ügyvédfenomén meg úgy beszél a hajléktalanságról, mintha az egy választott állapot lenne, vagy mintha csak direkt szórakozásból válna valaki azzá, hogy őt meg a fideszes cimboráit bosszantsa.

Vajon hová tűnt Bajkai korábbi fenenagy "szociális érzékenysége", amivel Teréz anyába oltott Róbert bácsiként osztogatta a rászorulóknak az ingyen tejet, tojást, sonkát meg min- dent, ami csak a keze ügyébe került?!

Pfejj!

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Bajkai egy régi fideszes slágertémát porolt le, ez összefügghet azzal, hogy júliusban önkormányzati választásokat tartanak Józsefvárosban, ahol az ellenzék egységesen a füg- getlen Győri Pétert támogatja. Győri a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány vezetője, a Fidesz médiája és a „közmédia” pedig hetek óta azt mantrázza, hogy hajlétalantanyává züllesztené a VIII. kerületet. (via 444.hu)

***

A kormány 2011-ben már megpróbálta betiltani a hajléktalanságot, akkor a szabálysértési törvényt módosították, ami szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakha- tásra való használatát. Ezt az Alkotmánybíróság 2012-ben megsemmisítette és alkotmány ellenesnek nyilvánította. Ezután a Fővárosi Önkormányzat hozott egy olyan rendeletet, ami kimondta, hogy „az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenes- nek minősül" – ezt a Kúria semmisítette meg 2014-ben. (Index)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7114046016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.