HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.05.17. 18:00 amier

782. Megvédik a ...

Címkék: közbiztonság németh gábor kispál tibor bizottsági ülés valton

A május 14-i Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsági ülés sok minden mellett tárgyalta a „Döntés a turisztikailag frekventált Belső-Erzsébetváros területén határozott idejű civil járőrszolgálat felállítására, biztonsági, vagyonvédelmi és rendezvénybiztosítói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötésének engedélyezéséről” előterjesztést.

ligetvedok_valton2018.jpg

A történet arról a meghívásos közbeszerzésről szól, aminek a keretében 3 cég tett ajánla- tot, hogy Belső-Erzsébetvárosban 14 fővel járőröznek, észlelik a jogellenes magatartási formákat, felszólítanak, jelentenek, a diszpécser veszi a lakossági bejelentéseket, szükség esetén értesíti a rendőrjárőrt, közterület-felügyelőt, mentőt. Mindezt a május 31. - szep- tember 30. időszakban, csütörtök-péntek-szombati napokon 20:00 - 04:00 óra között.

"– az elmúlt évhez hasonlóan – magas színvonalon biztosítva” 20.354.544 Ft összegben.

A Valton-SEC Kft. tette a legolcsóbb ajánlatot, ők nyertek. A nyerés előtt dr. Kispál Tibor és Moldován László képviselők szóltak; keresték a pénzügyi keretet, kérdezték a tavalyi teljesítés értékelését, kifogásolták a Városligetben nőt verő cég megbízását.

Két fideszes képviselő úgy érezte, hogy támadás érte a Hivatalt és az az ő védelmükre szorul. Arról azonban nem beszéltek, hogy milyen volt a lakosság véleménye a tavalyi szezonról. És arról sem beszéltek, hogy a Városüzemeltetési bizottság hogyan értékelte a Valton-SEC tavalyi munkáját. Azt viszont elmondták, hogy az önkormányzat milyen sokkal támogatja a rendőrséget. (Itt szolgáltatásvásárlásról volt szó, nem az államilag rosszul fizetett rendőrség egyébként szükséges támogatásáról.)

Kispál Tibor és Németh Gábor a határozati javaslatot nem fogadta el, a fideszes több- ségnek megfelelt. Rövidesen kiderül, hogy az érintett lakosságnak is megfelel-e ez a szolgáltatás.

Gergely József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6213966640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.