HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ]{udarauszkasz: @humorpalanta: Tinikoraban meg nem ott lakott, de egy kis bizserges nem artana neki:) (2019.01.22. 19:48) 865. Tényleg rohadunk
  • humorpalanta: @]{udarauszkasz: Fogadok egész tinikorában zuhanyozott :D (2019.01.22. 19:42) 865. Tényleg rohadunk
  • Budapest a kutyaszar városa: Valamelyik fidesznyikes belvárosi kerületben épp nemrég bontottak le egy teljesen felújított ház... (2019.01.22. 19:34) 865. Tényleg rohadunk
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.04.14. 16:28 amier

771. Csalás, csalásabb és legcsalásabb

Címkék: választás fidesz facebook parlament ellenzék figyelő gábor györgy

Sem a cím, sem a lentebb olvasható írás nem a miénk, Gábor György* tette fel a Facebook-ra még csütörtök reggel, annak örömére, hogy szakemberek meg az okosok – egyre többen – azt állítják, hogy bár voltak szép számmal visszaélések (de még milyen szép számmal!), rendszerszintű csalásról nem lehet beszélni, mert... A ma estére meghirdetett tüntetés kezdete előtt lássuk, mi erről Gábor György véleménye, aztán lehet megsértődni, fanyalgó megjegyzéseket tenni, vagy egyetérteni.

semjen_orban201804.jpg

Szóval a csalás fokozható: van csalás, van csalásabb és van legcsalásabb. Mert hallom, hogy olyan nagy csalás nem történt, csak kisebb csalások, kisebb visszaélések, persze nem tudni, hogy mennyi, nem tudni, mekkora százalékban, s persze nem tudni, hogy megtudunk-e valamit is a történtekről, meg egyáltalán…, de a lényeg, hogy „rendszer- szintű csalás” nem történt.

Nem a lótúrót! Az egész választási rendszer egy gigantikus és ördögien kimódolt csalásra épül, aminek a lényege nem az, hogy alternatívát kínáljon a választóknak, hanem az, hogy évtizedekre konzerválja a meglévő hatalmat. Mindehhez képest a részrehajló közmédia, az egyirányú, szervezett és érdemi következmények nélküli plakátrongálások, a határon túli magyarok szavazatának megkönnyítése és a kiván- dorolt magyarok szavazatának megnehezítése vagy ellehetetlenítése, a megfélemlített és/vagy megvásárolt szavazók buszoztatása, a kizárólag az ellenzéki listás szavazó- lapok metamorfózisa, az informatikai rendszer különös leállása, meghibásodása, a 2010-es szoftverre való átállás és így tovább csak kedélyes járuléka az elfogadhatat- lannak. 

Ennek az egésznek a tudomásul vétele a Fidesz nevű köztörvényes törzs örök hata- lomban tartását szolgálja, valamint azt a komfortérzetet, amellyel az ellenzéki képvi- selők, úgyszólván semmi teljesítmény után, ismét átvehetik a mandátumukat, és a tőlük megszokott és immár hagyományosnak mondható szellemi-intellektuális de- ficittel felékesítve szépen lerakják a seggüket az országgyűlés és néhány bizottság székébe. S megint elölről.

Mi meg egyszerűen senkik vagyunk, ahogy azt a Fidesz egyik ifjú váci prominense meg- üzente a Facebook-on keresztül. Nem is értem, miért tartunk holmi választásokat.

a Szerk.

P.s.: A Figyelő szerkesztőségének szíves figyelmébe ajánlom Schwarz nagypapát. Soros-ügynöki mivoltának legfőbb bizonyítéka, hogy 1938-ban elhunyt. További bizonyíték, hogy idegenszívű Soros-zsoldosként érkezett Galicia felől Magyarországra, valamikor a XIX. század második felében, egy vulkánfiber bőrönddel. Ugyanez a bőrönd sajnos legidősebb fiával együtt nem tért vissza a munkaszolgálatról. Amúgy gondolom, hogy a Figyelő szorgos és autonóm szerkesztői már elkezdték összeállítani a Melegek, a Pszichiátriai gondozottak, a Kútmérgezők és a Rituális gyermekgyilkosságok potenciális elkövetőinek listáját. (via Gábor György)

* Gábor György (Budapest, 1954. február 6.) filozófus, habil. egyetemi tanár, jelenleg az MTA Filozófiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.

***

A történetnek vége, a függöny legördült, következmény nulla. Nemzetiválasztási Ilonka néni meg szépen zsebrerakja a méltán megérdemelt 1 millió forintocskáját, amiért zökke- nőmentesen s példásan levezényelte a vasárnapi akciót. És közben még neki állhat feljebb, hogy ugyan már, mutassanak neki egy országot, ahol éjfél előtt megismerhetőek a válasz- tási eredmények. (K. Szalonna)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1413834678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.