HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • Keménytökü: Én 83-ban végeztem itt még a MÜM 14.sz.Ip.Szakm.képző égisze alatt, tehát a 82-s év biztos nem pon... (2018.06.29. 16:15) Hernád utca 52. - iskola
  • dreamy3: @Dezsike: Ez az 5-ös metró, vagy észak-déli gyorsvasút, vagy Szentendre - Ráckeve - Csepel HÉV öss... (2018.06.27. 15:31) 795. Rosszkedvünk nyara
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @KissGecihuszár: Kőbányán 2x3 sávos az út, amiből tudtommal egyik buszsáv. A forgalma is más. Mi... (2018.06.26. 22:06) 795. Rosszkedvünk nyara
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2018.03.12. 19:00 amier

759. Eszeveszett kapkodás

Címkék: kampány fidesz rezsicsökkentés

A Fidesz eszeveszett kapkodásba kezdett a múlt héten. A 2013-as rezsicsökkentés szép emlékére hivatkozva folyamatosan leverték az MSZP képviselőinek árcsökkentési követeléseit; az elmúlt 4 évben a gáz és villany beszerzési ára akkorát esett, hogy a fixen tartott lakossági áron óriásit kaszált a Fidesz. Családonként kb. 75-80 ezer forintot vettek ki a zsebünkből.

rezsicsokkentes_gaz.jpg

Hódmezővásárhely után rettegni kezdtek a várható bukás miatt és újra melegítették a rezsicsökkentést, „a hideg miatt téli rezsicsökkentést adnak 12 ezer forintos jóváírásként. Természetesen csak véletlen, hogy a tél végén, de a választás előtt jött ezzel Orbán. Az sem érdekes, hogy az utolsó két hetet megelőzően a legmelegebb telet éltük meg.

Március 8-án a Magyar Közlönyben voltak a gázszolgáltatási visszatérítés szabályai. Már itt is látszik az átverés, ugyanis fogyasztási helyenként adják a 12 ezer forint jóváírást (senki sem kap készpénzt!), de a közös fogyasztók – többségében társasházak – már bonyolultabbak. A 20 m3/óra alatti mérőóra esetén 24.000 forint a jóváírás, akkor is, ha kettőnél több a tényleges fogyasztók száma. 20 m3/óra vagy nagyobb mérőóra esetén 120.000 forint a jóváírás, szintén függetlenül a tényleges fogyasztók számától.

A szolgáltatónak 3 munkanapon belül adatot kell szolgáltatnia az összesen jóváírandó összegről, és szintén 3 munkanapon belül tájékoztatnia kell a fogyasztókat. Az elszámolás majd 120 napon belül lesz az állammal. Eddig olvasható „A Kormány 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelete az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről”.

 A nagy bejelentésben nem csak gázról volt szó, erről már a március 9-i közlöny ír: „A Kormány 1072/2018. (III. 9.) Korm. határozata a téli rezsicsökkentés kiterjesztése érde- kében szükséges intézkedésekről”. A határozat egyeztetést ír elő a távhőszolgáltatókkal a kedvezmény megadásáról. Itt nincs összeg, feltehető, hogy szintén 12.000 forintról szól. Egy másik miniszter biztosítsa a fedezetet. Azonnal.

Legyen 1.000.000000 forint többletforrás a  települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra, amiről végképp nem tudni, hogyan jut el a fával fűtőkhöz.

Ennél sokkal egyszerűbb és minden fogyasztó számára jobb megoldás az MSZP-Párbeszéd  vállalása: a bejelentett lakcímen havi 1 m3 ivóvíz jelképes áron, 15 m3 földgáz és 30  kWh áram a mai ár feléért, sávos árrendszer. A fával fűtőknek a szociális fejezetben van szó.

Gergely József

***

De a kerületben is megy ám rendesen a kapkodás: Bajkai, a tojás és a tej után most kutyaszaros zacskókat osztogatott. Mert  Erzsébetváros fideszes alpolgármesterének semmi sem drága, ha a választókról van szó. (444.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9813734244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.