HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.09.27. 20:00 amier

704. Gyűjtjük az aláírásokat

Címkék: közbiztonság társasházak köztisztaság romkocsmák bulinegyed

A Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve Tállai András szerint a kerület egyre több helyi adót szed be, állami támogatásokat meg már most is kap, ezekből a bevételekből lehet takarítani, illetve a közterület-felügyeletet is finanszírozni. Azaz, az államtitkár szerint a beszedett cirka 11 millióból bőven, sőt röhögve telik a kerület takarításának majdnem 300 milliós költségeire. Azért így már kezdem érteni, miért tartunk ott, ahol.

kispal_alairasgyujt1.jpg

Csak röviden pár mondatban: Először is, ez így nem mehet tovább! Az önkormányzathoz érkezzenek be közvetlenül az adóbevételek a kocsma-turizmusból. Gyakoribb rendőri, közterület felügyeleti, hatósági ellenőrzéseket. Őrzött közterületeket, parkokat és utcákat. A szórakozóhelyek, kocsmák működéséről pedig dönthessenek az itt lakók. Ezért folyama- tosan gyűjtjük az aláírásokat a következő kérdésben:

khirado_frakcio.jpg

Merthogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Az eredetileg 2017. szeptember 26-ára összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülést – melynek témája a "bulinegyed" lett volna – elnapolták. Az új időpont 2017. október 3. 14:00. Helyszín az Önkormányzat épülete. Az ülés nyílt.

***

Az Átlátszó kikérte az idei év januártól július végéig tartó időszakára vonatkozó bűnügyi adatokat a BRFK-tól. Megkérdezték, hogy mennyi eljárás indult autólopás, gépjármű- feltörés, lakásbetörés, rablás, kifosztás, testi sértés, garázdaság, rongálás és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A BRFK először nem akarta elárulni ezeket arra hivatkozva, hogy csak a befejezett eljárásokra vonatkozóan tudnak tájékoztatással szol- gálni. Aztán végül elküldték a kért számokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7912903768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.