HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2017.05.06. 08:01 amier

656. Anyázás, szép csendben

Címkék: index.hu önkormányzat útfelújítás akácfa utca dob utca klauzál tér

Tegnap megjelent az Index Mindeközben rovatában egy írás a már ezerszer megénekelt (és úgy látszik, ezerszer elátkozott) Dob utca környékéről. Mert errefelé mindig történik valami. Az előző posztban Kispál Tibor képviselőtársam ejtett pár szót az utca másik – Vörösmarty utca környéki –majd egy éve lezárt végéről. Most a kerület másik felén, az Akácfa utca Dob és Király utca közti szakaszát zárták le, jó másfél hónapra vízvezetékcsere miatt. Se parkolni, se behajtani nem lehet, újabb hadiállapot köszönt a környék lakóira.

akacfa_ertesit.jpg

Fotó: Index

Minderről a szerencsésebb lakók egy fekete-fehér, nyomtatott üzenetből értesültek, melyet ízléses, fekete szigszalaggal ragasztgatott ki az alvállalkozó (!) néhány ház kapujára két nappal a munka megkezdése előtt. Tette mindezt egy kft. képviselője, mintha a kerületnek, illetve a kerület vezetésének semmi köze sem lenne ehhez az egészhez. (A tájékoztatáshoz mondjuk nem is volt, a BKK Info oldalán sincs semmi jelzés a lezárásról.)

Itt egy környékbeli lakó nem éppen lelkendező megjegyzése a Klauzáliáról:

Ma reggeli ajándék a kerülettől: Dob utcából indultam autóval dolgozni. Klauzál tér lezárva, jobbra nem tudok lefordulni. Sebaj, majd az Akácfa utca felé megyek. Ja, ahogy én azt elképzeltem. Az is lezárva. Még mindig nem adtam fel, gondoltam, átmegyek a körúton, és a Posta mögött elfordulok jobbra. Kis naiv! Az is lezárva, dugó, araszolás. Mert persze a Dob utca is le van zárva a Vörösmarty utca után. Én – sok más autós társammal együtt – már csak vigyorogni tudok idétlenül, mert dühöngeni minek? Még én kapjak agyvérzést, mert hülyék ott felül, és nem tudnak ésszerű döntést hozni? Szóval marad a rezignált beletörődés és araszolás, meg anyázás szép csendben. Jó reggel, Erzsébetváros!

Persze ne ítéljünk elsőre, az is lehet, hogy volt lakossági tájékoztatás sűrű elnézéskérések közepette, meg a képviselőknek is jó előre felhívták a figyelmét a vízvezetékcserére és az ezzel járó kényelmetlenségekre, őket is kérve, hogy külön tájékoztassák az érintetteket, csak mi mindannyian épp nem figyeltünk. Ja, nem.

P.s.: Mindeközben – vízcsőcsere megkezdése után három nappal – megint lezárták a Klauzál teret a Dob utca és a Klauzál utca, valamint a Klauzál utca és Nyár utca között rendezvény miatt. Most vagy direkt bosszantani akarják az itt lakókat, vagy nagy ívben tojnak a fejükre. Ön szerint?

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6812484457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.