HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.08.24. 19:32 amier

571. Klauzál téri bontogatás

Címkék: önkormányzat útfelújítás nyilvános wc klauzál tér

Na, ez most egy ideig tényleg az utolsó útfelbontásos poszt lesz, csakhát a Dob utcai festett járda és a Kisdiófa utca fényképezésekor kiderült, hogy a Klauzál tér is félig körbe van ásva. Merthogy valamit bontanak. Vagy cserélnek. A taxidrosztnál látható méretes csövek alapján valószínűleg a Csatornázási Művek ügyködik valamin, a kordonok felirata szerint a Vulkan Kft. végez itt valamilyen munkálatokat, de mivel tájékoztató tábla sehol sincs, csak a csövek alapján tudjuk megsaccolni, hogy valószínűleg csatornacsere folyik épp. 

klauzal_t2016-1.jpg

klauzal_t2016-2.jpg

A tér Dob utca felöli oldala…

Már amikor folyik, mert valahogy itt sem lehetett (lsd.: Kisdiófa utca) lázas tevékenység nyomait felfedezni, hacsak a Klauzál tér 5. alatti házzal szemközt a kerítésen kornyadozó egy szem munkás üldögélését nem tekintjük annak.

klauzal_t2016-3.jpg

klauzal_t2016-4.jpg

… ez meg a Klauzál utca felé eső rész.

Aztán: nem sikerült rájönnünk arra sem, hogy egy sárga, szelektíven árva kuka – tele szeméttel – mit keres már hetek óta a tér sarkánál, szintén a taxidrosztnál, nem messze a már említett csövektől. És még csak meg sem említettük csodálkozásunk másik tárgyát, a speciális célokra felhasznált markológép-kanalat – közvetlenül a 9. számú ház előtt, épp parkolóhelyet foglalva.

klauzal_t2016-5.jpg

klauzal_t2016-6.jpg

Több képet, nagyobb méretben most is feltettünk az fb-oldalunkra. (A parkolóhelyet foglaló markológép-kanalat mindenképp érdemes közelebbről is megnézni…)

P.s.: Viszont jó hír, hogy a már többször szóba kerülő nyilvános WC-k közül a Klauzál téri ott jártunkkor – hétköznap, kora délután – sokak örömére nyitva volt. Ja és még valami: a WC-től pár lépésnyire a tér sarkán napok óta árválkodó szemetes zsákokat mihamarabb el kellene végre vinni, persze csak a nagy migráns- és terrorfenyegetettségre való tekintettel.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr811649716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.