HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.08.03. 22:46 amier

564. Átláthatóság. Ez? (1)

Címkék: önkormányzat egészségügy háziorvos nyilvánosság

Nemrég az önkormányzatok átláthatóságáról, nyilvánosságáról készült egy elemzés. Ebben benne volt Erzsébetváros önkormányzata is. Mielőtt erről részletesebben szó lenne, itt egy konkrét friss példa, hogyan értelmezik nálunk az átláthatóságot, a nyilvánosságot. A napokban megkérdezték, hogy az egyik Rákóczi úti lakóház melyik háziorvoshoz tartozik. Ilyen kérdés azoknak fontos, akik a házban új lakók vagy olyan egészségesek, hogy hírét sem hallották orvosnak. A többiek naprakészek.

onkormanyzat3.jpg

Elsőre azt gondolnánk, hogy rákattintunk az interneten az önkormányzat honlapjára és ott mindjárt megtaláljuk a választ. Ha rögtön kitaláljuk, hogy jobboldalt a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ ikonjára kell kattintani, akkor szerencsénk van. Ha ezt nem tudjuk, akkor az „Intézmények, közszolgáltatások” között az egészségügy intézményeknél ugyanide jutunk, kicsit hosszabban.

A lényeg: rendelőnként felsorolták az összes háziorvost, elérhetőséggel, rendelési idővel együtt. Csak az nincs ott, hogy kinek mi a működési területe.

Merre tovább? A „Nyilvánosság”-ban vannak a rendeletek, itt található a 19/2013-as rendelet „az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról”. A mellékletben háziorvosi körzetenként felsorolják az ellátási területet. Szerencsénk van, a 33 körzetből már a 27-esnél megtaláljuk a fenti címet, tehát ez a ház oda tartozik.

Akkor már csak azt nem tudjuk, ki a 27-es körzet háziorvosa és melyik rendelőben rendel. Mivel a Klauzál utcai és a Wesselényi utcai rendelő van legközelebb, csak ezen a két helyen kell felhívni valakit (orvosonként vannak a telefonszámok) és remélhetőleg megkapjuk a választ. Azt is lehet, hogy közvetlenül a BJIHSZK igazgatóját hívjuk fel, de nekik is jobb lenne, ha egyszerű kérdésre gyors választ találnánk.

Fentiekről írtam az intézménynek. A válaszukra – ha addig megérkezik – a folytatásban visszatérek.

Gergely József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr458943724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.