A mi Erzsébetvárosunk

549. Ez a mi kórházunk!

2016. június 16. - amier

És akkor most megint a Péterfyről: mint mostanra kiderült, a kormány be akarja zárni a Péterfy Sándor utcai kórházat – öt éven belül megszüntetnék itt (és a János kórházban) az aktív betegellátást. Az intézmény ápolónői, csaknem százan, múlt hét kedden virágokat és mécseseket helyeztek el a kórház bejáratánál, tiltakozásul a kormányzat terve ellen.

peterfy_tunt1.jpg

Mi a múlt hét eleje óta gyűjtjük a tiltakozó aláírásokat előkészítetlen, eszement döntés ellen. Tiltakoznak a civilek és az ellenzéki pártok is, most hétfőn – többek között – Horváth Csabával, az MSZP budapesti frakcióvezetőjével együtt demonstráltunk és tiltakoztunk a kórház bezárása ellen.

peterfy_tunt3.jpg

peterfy_tunt2.jpg

A Péterfy jelenleg az észak-pesti régió (VI-VII-VIII-XVI ker.) általános, fekvőbeteg-szakellátását, gyermek és felnőtt szakrendeléseket végzi, közel 800 betegággyal, krónikus belgyógyászati és rehabilitációs osztályok működtetésével, járóbeteg-szakrendelésekkel. Erzsébetváros önkormányzata 1990-től rendszeresen jelentős anyagi segítséget nyújtott a kórházi berendezések vásárlásához, és lehetőségeikhez képest nagy hangsúlyt fektettek a kórház mindenkori segítésére. És most mindez – ha a bezárási tervek megvalósulnak – az emberekkel együtt megy ki az ablakon...

Ezt meg még tessék elolvasni a Mi Kórházunk fb-csoport oldalán, egyúttal ott több kép és írás is megnézhető a tiltakozásról. Itt pedig minderről egy hosszabb, részletes írás olvasható a Népszabadság oldalán.

P.s.: A fészbukon többen kérdezték, hogy hol lehet aláírni a tiltakozást a Péterfy bezárása ellen. Jelenleg minden nap délelőtt 9-től délig gyűjtjük a tiltakozó aláírásokat a kórház főbejárata előtt (Rottenbiller saroknál), de ha valaki úgy gondolja, a Piros Pontban (Dob u. 65.), ill. az MSZP irodán is aláírhatja a tiltakozó ívet. Mert a Péterfy a mi kórházunk!

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr428814670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ígyszeretlek 2016.06.16. 17:13:54

A nincsnél mindenképp jobb... :(
süti beállítások módosítása