HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2016.02.21. 19:36 amier

510. Körúti anzix 2016.

Címkék: takarítás nyilvános wc erzsébet körút köztisztaság bulinegyed

Olimpia, mi?! Aha, már csak az hiányzik, tényleg.

Pár napja valami még számomra is érthetetlen okból közelebbről is benéztem az Erzsébet körút legelején lévő egyik „földalatti” nyilvános WC lejárójába. Tudtam, hogy régóta zárva van, de azért a korláton át belestem, hátha… Nos, nem kellet volna. Az egy dolog, hogy zárva, nem működik, de miért van ennyi szeméttel teledobálva, miért mocskos – és miért nem zavar ez senkit, már időtlen idők óta?

wc1.jpg

wc3.jpg

wc4.jpg

Aztán a koszon túl, de a bezáráson innen: szerintetek hány működő közbudi van a Körút – ez ugye Budapest egyik legforgalmasabb útja – Blaha és Király utca közti szakaszán? Úgy van, egy sincs. Bezárt több is van, de nyitott klo, na az egy sincs. (Csak halkan jegyezném meg: Belső-Erzsébetvárosban – de az egész kerületben is – alig találni nyilvános WC-t.)

wc6.jpg

wc5.jpg

wc8.jpg

Esetleg, netántán érdemes lenne elgondolkodni Belső-Erzsébetváros közvécé-kínálatán, meg azon, hogy a „beb@szni jöttem, nem temetni” típusú turistaforgalom és az ezzel járó szabad, bárhova vizelés mit is okoz a „bulinegyed” lakóinak. (Persze, persze, tudom, hogy nekik ezzel az egésszel kapcsolatban nem ez a legnagyobb problémájuk, de akkor is...)

wc7.jpg

A város (és a kerület) vezetői meg átgondolhatnák ezt a kérdést, ezzel már majdnem olyan jó vezetők lehetnének, mint a legtöbb világváros mai vezetői, vagy akár félig olyanok, mint amilyenek minden kulturált európai nagyváros régmúltbéli vezetői voltak. Nem?

(A képeket, és még egy párat nagyobb méretben feltettük az fb-oldalunkra is...)

Payns

***

A Fővárosi Közgyűlés 2009 májusában döntött úgy, hogy a Fővárosi Csatornázási Művekre bízza a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetését. Míg 1996-ban még 112 működő és nyitva tartó illemhely volt, 2009-ben 74 nagyon rossz állapotú maradt csupán. Ebből 38 illemhely teljesen használhatatlan, romos állapotban került vissza a Csatornázási Művek- hez és csak 36 egység volt üzemképes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr538409338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.