A mi Erzsébetvárosunk

Rákóczi út 74.

2015. március 27. - amier

A Régi Divatcsarnok Alsóerdősor sarkán álló épülete mellett egy 1871-ben épült Hild-házat takarítottak el az útból, hogy megépülhessen Rosenberg-féle ötemeletes áru- és lakóház 1915-ben. Rosenberg Márk és neje megrendelésére Löffler Sándor és Béla tevei szerint épült, itt nyílt meg Otthon Áruház, majd működött hosszú-hosszú időn át a Rákóczi út 74-76. szám alatt. (Az R70 irodaház megépítésével egy igen fura tömb jött létre itt, az új épület kérdőjelet formázva fonja körül az áruházat és a lakásokat.)

rakoczi74-1.jpg

Aztán mára már mindenki elfeledte. Pedig itt, ebben az utcában volt Budapest legtöbb áruháza: a Verseny, a Csillag, a Lottó, a Corvin és az Otthon áruház (illetve  a Kossuth L. utcai Úttörő Áruház). Itt volt a legnagyobb könyváruház is. Ha valamit nem kaptál meg az Astoriától (Petőfi utcától) a Keletiig, akkor azt másutt már nem is volt érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr77310904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása