A mi Erzsébetvárosunk

138. RKM szót kér

2014. május 05. - amier

08.jpgÉs akkor most az ígért apróságok az április 29-i testületi ülésről. Ahogy korábban már jeleztem, a testületi ülés azzal kezdődött, hogy Rónaszékiné Keresztes Mónika szociális alpolgármester szót kért. Ugyan a szabályok szerint ezt nem kaphatná meg, de Vattamány Zsolt ezen túltette magát. Rónaszékiné felolvasott egy iratot, melyben Orbán az önkormányzatok adósságának átvállalásáról írt.

A volt képviselő asszony némileg botladozott az olvasásban, talán nincs hozzászokva a nyilvános beszédhez? Az országgyűlésben nem találkozott milliárdos számokkal? Vagy most olvasta először, amit idehozott?

ronaszekine2.jpg

A lényeg viszont az, hogy a „bizonyságlevélben” leírt szám (10 481 756 678 Ft adósság) a pár perccel később tárgyalt költségvetési beszámolóból nem köszön vissza, különösen az ebből való „maradéktalan kiváltás”-ról nincs szó. Akkor most mi van?

***

Rónaszékiné Keresztes Mónika 2010-ben még nyert az MSZP-s jelölttel szemben, most áprilisban viszont alulmaradt Oláh Lajossal szemben. Rónaszékiné így nem lett képviselő, az országos listán ugyanis meglehetősen hátul, a 102. helyen szerepelt. Egy ciklust töltött a parlamentben, főként családokat érintő témákban szólalt meg. Emlékezetesen. Egy még 2011-ben készült testületi ülésen nyűjtott produkciója itt nézhető meg. Ez is emlékezetes.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr596120410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása