A mi Erzsébetvárosunk

129. Hogy Mik Vannak?!

2014. április 23. - amier

04.jpgA napokban olvastam Rónaszékiné Keresztes Mónika volt országgyűlési képviselő legújabb hírlevelét és nem akartam hinni a szememnek. Rónaszékiné ugyanis magyaráz, értékel. A hírlevélből szó szerint idézve: "A két kerületben az országos átlagot meghaladóan a szavazásra jogosult polgárok 63,22 százaléka járult az urnákhoz.

Április 12-én, szombaton összesítették a nem a lakóhelyükön, illetve a külképviseleteken szavazók voksait, vegyítve egy korábban kiválasztott szavazókör szavazataival. Az így keletkező maradék 2710 szavazatból 169-cel kaptam többet, mint ellenfelem, de ez csak 273 szavazatra tudta szűkíteni a különbséget közöttünk. Bár ez ma már csak játék a számokkal, de nagy valószínűséggel – különválasztva a két kerületet – Terézvárosban miként listán a Fidesz–KDNP, úgy egyéniben én is megnyertem a választást...”

A végén három pont.

ronaszekine2014.jpg

Hihetetlen, hogy Erzsébetváros volt országgyűlési képviselője arra büszke, hogy idegenben lehet, hogy ő nyert, de otthon mocskosul kikapott. Én a helyében elgondolkodnék azon, hogy ott ahol ismerték – Erzsébetváros – nem kértek belőle és ahol nem ismerték – Terézváros – ott szerinte nyert. Ez ugyanis a teljesítményét minősítette. Biztosan nem gondolta végig a volt képviselőasszony ezt a szánalmas magyarázkodást.

  • De gustibus non est disputandum
  • Az ízlésről nem lehet vitatkozni.

Erzsébetváros a volt képviselő-alpolgármester asszony munkáját minősítette azzal, hogy nem kért belőle újabb négy évet…

Itt is három pont a végén. Gondolja mindenki hozzá a maga véleményét!

Hunvald György

***

Rónaszékiné Keresztes Mónika megtámadta a BP05 választókerület eredményét (mely szerint az erzsébetvárosiak valamiért nem őt választották). A NVB érdemi vizsgálat nélkül a keresetet elutasította. Az indoklásból: "A Nemzeti Választási Bizottság megállapítja, hogy a fellebbező jogorvoslati kérelmében a szavazólap-csomagok tartalmának ellenőrzése, illetve az érvénytelen szavazatok újraszámolása érdekében nem jelölt meg olyan tényt, illetve bizonyítékot, mely alapul szolgálhatna a Ve. 241. § (2) bekezdésében foglaltak vizsgálatára." A teljes határozat itt nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr576070885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza911 2014.04.23. 19:18:48

Kedves Hunvald úr!

Természetesen gratulálok a képviselő úrnak. Persze meg kell említeni, hogy a különbség 1 %-on belül volt, így a mocskos nagy verés nem igazán állja meg a helyét. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a szocialista párt képtelen volt jelöltet állítani, az erős hátországnak tekintett VI-VII- kerületben, nos így ez talán még kellemetlenebb. És ha még azt is hozzáteszem, hogy Oláh Lajos doktor függetlenként fog a parlamentben ülni, így elveszítve rengeteg jogot, mely fontos az érdek érvényesítéshez, és pártja a DK kimarad a bizottságok munkájából is (az új házszabály szerint erősen felértékelődik a bizottsági munka), nos így már született Erzsébetvárosiként kimondottan szomorú vagyok az eredmény miatt, hiszen tulajdonképpen képviselet nélkül maradt kerületünk. Bár nem túl elegáns (de tudom, hogy ez itt nem probléma), de megemlítem, hogy Oláh Lajosnak semmilyen kerületi kötődése nincsen, és nagy valószínűséggel ugyan úgy nem fogjuk sosem látni, mint a Hajdú-Bihari választói sem látták.
Még egyszer gratulálok!

Üdv.:

Géza

Erzsi Kovács 2014.04.23. 19:40:48

Géza911: Vattamánynak mennyi a kerületi kötődése?
Rónaszékiné Keresztes Mónikát pedig beköltöztetném a 7 gyerekével a romkocsmák közepébe, ahol én lakom...

mozzie 2014.04.24. 11:47:30

Idézek: "... tulajdonképpen képviselet nélkül maradt kerületünk."
Ugye, Géza, szőrös kis szíved legmélyebb sarkában még Te is tudod, hogy mekkora hülyeség az amit mondtál?

Géza911 2014.04.24. 12:07:10

@mozzie: Olvasd el, amit írtam, és meg fogod érteni, hogy mire gondoltam. Egy erőtlen párt, súlytalan embere lesz a képviselő, zéró érdekérvényesítési képességgel. Ennyire gondoltam, semmi másra.

Erzsi Kovács 2014.04.24. 21:55:41

Meglátjuk, mennyire lesz súlytalan, az elmúlt 4 évben sem nézte senki Erzsébetvárosban a lakosság érdekét, véleményem szerint ettől rosszabb nem lehet....
süti beállítások módosítása