HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2013.12.17. 18:43 amier

49. Karácsonyi ajándékok

Címkék: fidesz karácsony költségvetés testületi ülés vattamány zsolt

01.jpgA testületi ülésen Vattamány Zsolt polgármesternek volt néhány költségvetési módosító javaslata. Ezek között az egyikben a Fiatalok az összefogásért Egyesületnek közel egymillió kétszázezer forintot javasolt. Merthogy részt vettek a karácsonyi ajándékok kiosztásában. Nemes cselekedet, én is támogattam.

Azután otthon megnéztem mit kell tudni erről az egyesületről. Megtudtam a székhelyét, meg a vezetői nevét. Innen már egyenes út vezetett az internet segítségével a pontos infókig. Az egyesület vezetői a Belvárosi Fidelitas csoport vezetői (ez a Fidesz ifjúsági szervezete), és van köztük budapesti választmányi tag is. Az egyesület székhelye pedig a Fidelitas csoport címe.

vattamany2.jpg

Szép is ez. Mert ha jól értem, most a polgármester úrék a mi önkormányzatunkkal fizettetik ki a szomszéd kerületben lévő párttársaikat. Érdekes ajándékozás.

Gergely József

***

2012 februárjában az atlatszo.hu az ötödik kerület vagyongazdálkodásának furcsaságait bemutató cikksorozatában szóba került a Fiatalok az összefogásért Egyesület is (Belváros-Lipótváros: Álcivilekre is százmilliókat költöttek). Ebből kiderült, hogy az említett egyesület 2008 – 2011 között összesen 12,1 millió Ft támogatást kapott. Az egyesületről nem sok információ érhető el, de a Facebook megoldást kínál: ez az egyesület a Fidelitas Aulich ifjúsági klubjának üzemeltetője.

Az írásban felsorolt szervezetek közös jellemzője, hogy gyakorlatilag alig érhető el tevé- kenységre vonatkozó információ, ezért az atlatszo.hu 2012-ben közérdekű adatigényléssel fordul a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzathoz, hogy hozzák nyilvánosságra ezen szerve- zetek támogatási szerződéseit és elszámolásait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr555696940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.