HTML

A mi Erzsébetvárosunk

Budapest legkisebb, egyúttal legnagyobb népsűrűségű kerülete, nevét I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéről kapta 1882-ben. Területe 2,09 km², lakossága 64 767 fő.

* Utcák, házak, terek

Facebook oldalunk

Dokumentumtár

Dokumentumok - egyben
Itt egyben található meg az összes doksi, akinek van kedve - bogarásszon köztük...

Utolsó kommentek

  • ZBR: Nem tudom, hogy kik a lányok a képen, de a két fakabáttal együtt a kompozíció számomra lenyűgöző a... (2019.07.17. 09:20) 923. Szabad elgondolkodni
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: @Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Természetesen "nyitott meg", csak a ház előtt állva, az okostelef... (2019.07.05. 15:14) Dózsa György út 46.
  • Vincze Miklós [grofjardanhazy]: Az épületet az első tervek szerint 1985-ben kellett volna átadni, de a munkák csúsztak, úgyhogy el... (2019.07.05. 13:14) Dózsa György út 46.
  • Utolsó 20

Moderálási elvek

1. Ha a másikat, nem pedig a mondanivalóját minősíted durván, kitiltunk egy időre.

2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk mindörökre.

* Komentmoderálási elvek (részletesebben)

2013.10.14. 17:32 amier

17. Mi lesz veled Klauzál tér?

Címkék: önkormányzat polgármester klauzál tér VII. kerület felújítási tervek

06.jpgBemutatunk egy tervezetet a Klauzál tér átalakításáról. Ilyen lesz? Nem ilyen? Miért ez a bizonytalanság? Szeptemberben volt egy titkos találkozó, ahova meghívtak néhány „megbízható” képviselőt, néhány „megbízható” erzsébetvárosi lakót, és bemutatták a mellékelt tervet. Értesülésünk szerint a Klauzál tér környékén lakóknak nem küldtek meghívót.

Mint korábban az Almássy téri terv kapcsán megtudtuk a polgármestertől: Erzsébetváros elég kicsi ahhoz, hogy mindenki beleszólhasson a tervekbe. Ha a „mindenki” tényleg minden érintett lakót is jelentene, akkor egyet is lehetne érteni ezzel. Az elmúlt három év gyakorlata azonban nem ezt mutatja.

klauzal1.jpg

Nézzük magát a tervet. Kitágul a tér a csarnok felőli oldalon és a Klauzál utca – Nyár utca közötti szakaszon: az ottani járdákig lesz fás terület. Az eddigi terület teljesen megváltozik, sorban a négy negyedrész: rendezvényterület (hol lesz a Huszár-szobor?) és bolhapiac, labda- és tekejáték terület, piknik, pihenő terület és fás zöldterület. A kutyafuttató átkerül a Kisdiófa utca 4. üres telekre. A Dob utca 46. számú házak elé teraszokat és fákat telepíte- nek. A játszótér átmegy a 15-ös tömbbelsőbe, egy ökoparkkal együtt. A tér közepén egy díszkör lesz.

klauzal2.jpg

Két nagy kérdés merül fel a tervet szemlélve: vajon mit szólnak hozzá az érintett felnőttek, gyerekek, illetve mi lesz a tér sorsa az átépítés után? A jelenlegi vezetés egyik „legsürgő- sebb” teendője 2011-ben a teret is éjjel-nappal őrző kerületőrség felszámolása volt, ami után gyors pusztulást láthattunk. Ugyan mitől lesz jobb a helyzet ezután?

Gergely József – Kispál Tibor
önkormányzati képviselők

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr25568249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palást 2013.11.05. 08:00:57

A közelben lakók semmibevétele a Klauzál tér átépítési tervével kapcsolatban felháborító !Ez egy üzenet a FIDESZ-KDNP részéről: nem érdekel minket a lakosság véleménye, úgyis az lesz,amit mi akarunk..... Azért egy javaslatot én is teszek az átépítéshez: A tér közepén lévő díszgömb alatt legyen egy rejtett pincelejáró, melyet egy föld alatti folyosó kötne össze a VII.kerületi FIDESZ székházzal, a következő önkormányzati választásokat követően ezen menekülhetnének ki a leváltott képviselők...

mimi8 2013.11.17. 08:50:34

jelenleg ott van a legtöbb fa, ahová a rejtélyes "többcélú rendezvényteret" tervezik. aki látott már bolhapiacot a városban, tudja, hogy mivel jár: még több kosszal és szeméttel. miért nem a játszóteret fejlesztik? miért nem oldják meg a park őrzését?