A mi Erzsébetvárosunk

787. Ezek megőrültek

2018. június 01. - amier

 „600 fa kivágása? Ezek megőrültek.” 

Újabb és újabb teraszos vendéglátóhelyeket terveznek megnyitni a Városligetben; és ezt hívják mifelénk "parkrehabilitációnak". De kezdjük az elején: szerda délelőtt a Fővárosi Közgyűlésben pillanatok alatt megszavazták a VÉSZ (lásd.: Városligeti Építési Szabályzat) módosítását. Ez a módosítás 600 városligeti fa védettségét szünteti meg (így kivághatóak), és az eredeti tervekhez képest pluszba még három 80 négyzetméteres vendéglátó egységet engedélyez, 500 négyzetméteres terasszal.

liget_bulinegyed1.jpg

A tervmódosítás nyomán egy kis botanikus kert és egy játszótér is megszűnhet. A legfonto- sabb dokumentum a szabályozási tervlap, amelyen jól követhető az új kiskereskedelmi- és vendéglátóegységek, meg a hozzájuk tartozó közművek tervezett telepítési helye, a tervlap innen letölthető. És ez csupán a tervezett módosítások egy kicsinyke szelete. (Hab a tortán, hogy a közgyűlés úgy tárgyalta a városligeti építési szabályzat módosítását, hogy csak éjfél- kor járt le az egyeztetési határidő, így még a látszata sincs meg annak, hogy megkérdezik az embereket a témában.)

Két vendéglátó egység: (darabja max. 115 nm + 500 nm burkolt időszaki terasz) a játszótér mellett, ill a botanikus kertben(!), és egy kereskedelmi egység (80 nm) a Stefánia bejáratánál. A két vendéglátó egység "Egészség büfé", illetve "Piknik büfé" néven fut. Határozottan érdekel, mit szólnak majd a Piknikben, ha leülök a teraszon, és kicsomagolom az elemózsiámat. (via Fügedi Ubul)

Jöhetnek tehát a vendéglátóhelyek a játszótér meg a botanikus kert helyébe, és – a módo- sítás nyomán – jöhetnek a további, most már legalizált faírtások. Gratulálok a Fővárosi Közgyűlésnek a döntéshez! Szégyen!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Már csak az a kérdés: hogyan fogjuk megmagyarázni az utódainknak, hogy végignéztük, amint egy büdöslábú csőcselék elpusztítja, kisajátítja, leamortizálja a természeti kincse- inket, kiirtja a fáinkat, védett növényeinket? Tényleg az utolsó fának is neki kell essenek láncfűrésszel, hogy elég legyen? (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314017140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása