A mi Erzsébetvárosunk

783. Egy bejárás margójára

2018. május 20. - amier

Aztakurva rovatunkból 2. 

Szép napot mindenkinek. Vasárnap van, holnap meg pünkösd napja lesz, így aztán mi most tényleg csak egészen röviden, bár nem egészen ünnepi hangulatban ejtenénk pár keresetlen szót egy más típusú „kiáradásról”. Az előző posztból ugye kiderült, hogy a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsági – pontosabban annak fideszes többsége – a Valton-SEC Kft-t tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy "az elmúlt évhez hasonlóan, magas színvonalon biztosítva” jó 20 millió forintért Belső-Erzsébetvárosban 14 fővel járőrözzön, és a továbbiakban is segítse – a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel együtt – a csend, rend, nyugalom biztosítását.

bulinegyed_bejar2018-1.jpg

bulinegyed_bejar2018-2.jpg

Azaz, ha jogellenes magatartási formákat tapasztalnak, felszólítanak, jelentenek, értesítik a rendőrjárőrt, közterület-felügyelőt, mentőt. A poszt azzal zárul, hogy „rövidesen kiderül, hogy az érintett lakosságnak is megfelel-e ez a szolgáltatás.” Meg a többi.

Nos, akkor itt van „az érintett lakosság” egy csoportjának a véleménye a minapi tapasz- talatokról. Az Új7 2019 Facebook-csoport pénteken éjszakai bejárást szervezett a kerület turisztikailag frekventált részére; 22.30-kor találkoztak a Wesselényi-Akácfa utca sarkán – majd elindultak. A cseppet sem szívmelengető vagy megnyugtató tapasztalataikat egy hosszabb posztban meg is osztották az oldalukon. Ebből most csak egy rövid részletet fennénk fel ide a jó hangulat kedvéért, a többit meg tessék elolvasni a csoport oldalán.

Tömeg, dohányzás, alkoholfogyasztás az utcán, zaj, földön ülnek, ordítoznak, az egyik angol diplomata az orrunk előtt vágott a falhoz egy sörrel tele műanyag poharat. Madách téren minden terasz nyitva. Vissza a Király utcán. Itt is minden terasz nyitva. Erzsébet körúton jobbra a Blaha felé. Itt is minden terasz nyitva, ráadásul a körút mindkét oldalán láttunk nyitva lévő teraszokat. Éjfél körül a Wesselényin vissza a Fogas felé. Ekkor már itt is hömpölyögtek az utcán. A Fogas előtt tömeg, piálás, zaj, cigi, szemét szemét hátán, felesleges részletezni. Tovább mentünk az Ellátóházhoz. Ott is tömeg. Útközben mindenhol utcai alkoholfogyasztást láttunk. Amikor megkérdeztem az utcán posztoló rendőrtől, hogy az utcai alkoholizálással kapcsolatban eljárhatnak-e, azt a választ kaptam, hogy ezt önkormányzati rendelet szabályozza, és a tudomása szerint a VII. kerületben közterületen fogyasztható szeszes ital. Az esetről videó készült. Útközben bármelyik nyitva tartó boltban lett volna lehetőség alkoholt venni. Dob utcában tömeg mindenhol, állnak, ülnek, isznak a kamera alatt is (a rendőrök tőlük pár méterre), dohányoznak, hangosan beszélnek, szemét mindenhol.

(Fotók: Szücs Balázs)

Életkép – Belső-Erzsébetvárosból. Nagyon kéne már valami halovány történés a köz érdekében. Ami mindenki számára megnyugtató megoldás. Lenne.

Payns

***

Belső-Erzsébetvárosnak úgy néz ki, nincs gazdája, amit a statisztika is alátámaszt. Az ORFK-t megkértük, hogy küldjék meg, mennyi esetben léptek fel néhány, a bulinegyedben tipikus szabálysértéssel kapcsolatban. Bár a VII. kerület lakosságának negyedét adó városrészre nincsenek külön adataik, de a kerület egészére tudtak adatokat küldeni:

  • rendzavarás: 2016: 1 db, 2017: 0 db, 2018 1. n.é.: 0 db
  • garázdaság: 2016: 27 db, 2017: 34 db, 2018 1. n.é.: 2 db
  • tiltott prostitúció: 2016: 2 db, 2017: 5 db, 2018 1. n.é.: 1 db

(via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr913984722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása