A mi Erzsébetvárosunk

781. Uramjézus, de ismerős!

2018. május 14. - amier

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv "pontjait" — bármit is értsenek ez alatt.

atanu.jpg

Szóra sem érdemes: külügyminisztériumunk rendületlenül halad tovább az orbáni úton. Most éppen az osztrák államfőt ekézgetjük olyan dolgok miatt, amilyeneket nem mondott és nem szeretne — épp ő a soros. (Hű, de nehéz lesz majd elmagyarázni egykori szövetsé- geseinknek, hogy megjött az eszünk — mármint ha egyáltalán megjön az eszünk vmikor.) Sz'al a tartalom a szokásos, emiatt igazán tök fölösleges lenne billentyűt ragadni. No de a fogalmazás! A közlepény csattanója az, ami emlékezetes:

"A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét".

Szóval én egy öreg ember vagyok. De ezt a fordulatot már gyermekkoromban az azt megelőző rendszer egyfajta tételmondataként idézték. Ugye, mindenki hallotta már?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3413938048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása