A mi Erzsébetvárosunk

779. Pillanatképek - BP100

2018. május 08. - amier

Idén, mint már itt is többször elhangzott, Nyissunk a térre! címmel került megrendezésre a Budapest100 hétvégéje; május 5-én és 6-án. Azaz, most minden a budapesti terekről, meg a tereket körülvevő házakról és a bennük élő emberekről szólt. Két helyszínen (na jó, két és fél) jártunk; itt van pár szó és kép innen, onnan, röviden.

bp100-1.jpg

Lövölde tér, szombat – Lövölde tér- és háztörténeti kiállítás a Kiscelli Múzeum és a Fővárosi Képtár közreműködésével, de volt gyereksarok meg sok látogató, kedves fogad- tatás, családias-barátságos légkörben. (Lövölde tér 7.)

bp100-2.jpg

A Kisdiófa Közösségi Kertben (Kis Diófa utca 4.) is jártunk. Itt is nagyon kedves volt mindenki, kaptunk limonádét, körbejártuk a kertet, sokat megtudtunk közben az itt lévő növényekről, állatokról. Még egy kis fűszernövényt is kaptunk hazainduláskor ajándékba…

bp100-3.jpg

Bethlen Gábor tér, vasárnap – A teret a Bethlen Téri Színház lakta be, és hívott min- denkit egy kultúrpiknikre. A tér egyik meghatározó épületében – Bethlen Gábor tér 3. – volt épületbejárás a pincétől a bunkerig Ráday Mihály vezetésével. Amikor odaértünk a téren gyermek kézműves-programok, a Bethlen G. tér 3. udvarán pedig színházi előadás volt éppen.

bp100-4.jpg

Mindez több képben, nagyobb méretben itt nézhető meg.

P.s.: Tavaly – több más kerülettel együtt – kimaradtunk, merthogy 2017-ben a pesti és budai rakpartot választotta témájául a Budapest100, és hát Erzsébetvárosnak nincs túl sok rakpartja. Idén viszont minden a terekről szólt, tereink pedig vannak. Még vannak.

***

Programajánló: Május 11. péntek 10.00 - Kerületi városnéző séták a Történetek kávé- zója szervezésében. Téma: A kerületben megtalálható festett tűzfalak; bővebben ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9013900308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása