A mi Erzsébetvárosunk

777. Sétafika 14.

2018. május 02. - amier

A Regnum Marianum kápolna 1902-ben épült a Damjanich u. 50. számú ház udvarán. "Szeretném a világba kürtölni, hogy hallja meg mindenki […], hogy a budapesti középiskolák ifjúságának, az ifjúság buzgalmának és vallásosságának van már egy központja Budapesten, a Damjanich utcának 50. számú házában.” (dr. Prohászka Ottokár és Emődi László: A Regnum Marianum története 1900-1970)

dami50-20180426_4a.jpg

A házra ráfért a felújítás, ezért az utca lakói örömmel láttuk néhány évvel ezelőtt a munká- latok megkezdését. Természetes, hogy a felvonulás némi kellemetlenséggel is jár, a Dózsa György út felé a Damjanich utca páros oldalán haladva kerülni kell a felhúzott kerítést és az utcaképet sem javítja az építőanyag- és sitt halmok látványa – de valamit valamiért. Sajnos, szemben a legtöbb hasonló beruházással, semmilyen információ nincs a befejezés várható időpontjáról.

dami50-20180426_2a.jpg

dami50-20180426_7a.jpg

Mára azonban a türelem fogytán: nem értjük, hogy egyetlen épület felújítása – tehát nem egy új városnegyed építése – vajon miért tart ilyen soká?

Eszünkbe jut egy idevágó pesti mondás: a lassú munkához idő kell!

(Több kép, nagyobb méretben itt nézhető meg.)

Demeter Tamás

Ps.: Az 1895-ben Dombai Sándor és neje megrendelésére épült háromemeletes eklektikus bérház földszintjének jobb oldalán most – ki tudja milyen megfontolásból – egy újabb bejáratot nyitottak.

dami50-20150610a.jpg

Ezen a korábbi felvételen jól látszik, hogy ott egy – a másik oldal tükörképeként – szintén egy íves záródású, díszes ablak volt. Hát most már nincs…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3013885256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása