A mi Erzsébetvárosunk

776. Az EU legkevésbé hatékony kormánya

2018. április 29. - amier

Mármint Orbáné — legalábbis ezt állapította meg az Európai Parlament költségvetés ellenőrző bizottsága (CONT). Nem új dolog ez, többé-kevésbé minden magyar tudja, hogy így igaz. A bizottság jelentése fő okként a korrupcióra utal, megnevezve, hogy Orbánét Európa második legkorruptabb kormányának tartja. Javasolja hazánk ellen az ún. 7-es cikkely szerinti eljárást, és ezzel csatlakozik a korábban ugyanezt javasló állampolgári jogi, bel-és igazságügyi bizottsághoz (LIBE).

eu_hatekony2018.jpg

A magyar kormánynak (Szijjártó Péter) ehhez annyi hozzátenni valója van, hogy "a ma- gyar gazdaság nem tudna ilyen adatokat produkálni, ha rendszerszintű korrupciós mechanizmusok működnének". 

Az ábra azt mutatja, hogy az elmúlt időszakban hogyan alakult az egy főre jutó GDP a visegrádi országokban. Az a különbség, amit a többiek növekedése és a miénk között látható, az az, amennyivel a rossz kormányzás (aminek csak része a korrupció) visszafogja a gazdaságot.

Európa legrosszabb kormánya (pontosabban az azt kénye-kedve szerint alakító Magyar- basi) idén újabb kétharmados felhatalmazást kapott a választóktól. Ennek egyetlen oka Európa legkevésbé hatékony ellenzéke.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9713879498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása